fbpx

У Франківську власники собак писатимуть розписку про відповідальність за домашніх улюбленців. ВІДЕО

Суспільство 12:18, 29.09, 2018

Собаки на поруках. В комунальному підприємстві “Полігон” застосовують кардинальні методи до власників тварин, чиї підопічні становлять потенційну небезпеку людям.

Здебільшого це собаки бійцівських порід. Комунальники кажуть, під час викликів щодо агресивних псів їхні власники поводять себе не менш зухвало. Відтепер вони писатимуть розписку про відповідальність за домашніх улюбленців, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Не всі бродячі собаки – безхатьки. Деякі з них гуляють вулицями без нагладу власників. Це суперечить правилам утримання домашніх тварин в Івано-Франківську. Однак притягнути до відповідальності горе-власників практично неможливо, окільки офіційно собаки ніде не зареєстровані. Ідентифікації підлягають лише безпритульні тварини, які отримали відповідні чіпи. Лише 8% домашніх собак мають відповідне маркування. Поки що ця процедура добровільна.

Керівництво "Полігону" тісно співпрацює з благодійною організацією "Дім Сірка". На потреби волонтерів виділили 200 тисяч гривень з міського бюджету. Спільними зусиллями намагаються створити комунальний притулок для тварин.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: