fbpx

У Франківську восени встановлять перший підземний смітник. ВІДЕО

Суспільство 13:48, 09.08, 2017

В Івано-Франківську проектують сучасний контейнерний майданчик, дно якого буде глибоко під землею. Він розміститься на вулиці Грушевського поблизу стоматологічного корпусу медуніверситету.

До цього контейнерного майданчика люди зносять сміття практично з усього середмістя, через що він часто переповнений. А ще люди потерпають від різкого смороду, який відчутний за декілька метрів. Поблизу розташований банк, заклад громадського харчування та кінотеатр, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

В Департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою кажуть, що нові контейнери дозволять зберегти естетику середмістя, а завдяки широкій функціональності майданчика мешканцям не дошкулятимуть ані неприємний запах відходів, ані непривабливий вигляд смітника. До контейнерів не матимуть доступу ані безпритульні собаки, ані сторонні люди.

Майданчик працюватиме на електроенергії, зазначають фахівці. Тож їм треба спершу підготувати зовнішні комунікації для додаткового навантаження.

Модернізовані контейнери також передбачають базове сортування сміття – окремі відділення на пластик, скло та побутові відходи.

"Це буде експериментальний майданчик. Він буде перший. Якщо все буде добре, ми хочемо зробити по центру міста всі майданчики підземними і відповідно налагодити систему роздільного збору сміття. Якщо майданчик відкритий, як є на сьогоднішній день, мало хто хоче бавитися і викидати пляшки окремо від іншого сміття", – зазначає директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак

Проект на стадії завершення. Піврічну працю проектантів – креслення та розрахунки – невдовзі відправлять на фінальну експертизу. В мерії прогнозують, що сучасні контейнери з'являться восени.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: