fbpx

У Франківську вперше провели батьківський форум. ФОТО

Суспільство 18:10, 11.10, 2018

В Івано-Франківську вперше відбувся батьківський форум "Дитина як найвища цінність держави" за участю представників департаменту освіти, управлінь охорони здоров’я, ювенальної превенції та голів батьківських комітетів шкіл міста. На ньому йшлося про найбільш актуальні проблеми дітей.

Ініціювала такий захід мерія Івано-Франківська. На форум запросили близько 700 батьків. Основна його мета – викликати батьків на неформальний діалог та поспілкуватися про проблеми та здобутки, які є у шкільному середовищі.

"Я вважаю, що це хороша сучасна форма діалогу, коли можна поспілкуватися у своєму колі про найважливіші речі, які хвилюють батьків: здоров’я дитини, безпека та здорове харчування", – зазначила у коментарі КУРСу секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук.

За її словами, раніше комунікували з батьками на місцях – представники міської ради навідувались окремо до кожної школи, де спілкувались і з дирекцією, і з батьками, однак більш масштабний форум вирішили провести вперше.

Розпочали форум з офіційних промов. Директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської міськради Ігор Максимчук наголосив, що у батьків з’явилося більше можливостей впливати на освітній процес.

"Міська влада і я особисто дуже хочу, щоб батьки були активними учасниками цього процесу, адже від цього залежить виховний і освітній потенціал кожної дитини",  сказав Максимчук.

Він додав, що батьки навіть можуть ініціювати зміну керівництва освітніх закладів, відповідно до оновленого законодавства.

Міський голова Руслан Марцінків навів успішні приклади участі батьків в освітніх процесах в європейських країнах та в США та висловив сподівання, що Франківськ перейматиме хороші приклади.

"Основне завдання влади – забезпечити нормальну життєдіяльність наших шкіл, дитячих садків, позашкілля. Бо освітні проблеми мають вирішувати освітяни – як навчати, як виховувати. На мою думку, міська влада має зосередити увагу на механізмах",  зазначив Марцінків.

Він прозвітував про роботу та внесок міської влади у розвиток шкіл. У презентації показав результати утеплення деяких навчальних закладів, ремонти санвузлів.

1

На форумі також йшлося про вплив християнського виховання на формування духовної особистості дитини, про здоров’я дітей як запоруку їхнього успіху, профілактику правопорушень та злочинності серед учнів, а також про найважливішу роль сім’ї.

Перед початком форуму усі батьки отримали інформаційні буклети та анкети, в яких їм пропонувалося оцінити комфортність перебування дітей у навчальних закладах, можливі проблеми та надати пропозиції.

2

До речі, в Івано-Франківську налічується 98 закладів освіти (дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, позашкільної) навчається 52 405 дітей. У школах міста є 157 груп продовженого дня, де навчається 4,5 тисячі дітей. 6910 учнів пільгових категорій мають змогу харчуватися безкоштовно. 28 тисяч школярів мають право безкоштовного проїзду у громадському транспорті.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: