fbpx

Прикарпатців відзначили єдиною в Україні "духовною" премією. ФОТО

Суспільство 14:33, 07.03, 2017

В Івано-Франківській ОДА відбулося вручення обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького.

Начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак зазначив, що це єдина в Україні премія в галузі духовного життя і вручається вона вже вдруге. Є кілька номінацій.

1

Цього року у номінації "Духовне друковане слово" премію здобув поет, літературознавець Любомир Стринаглюк, а в номінації "Народне сакральне мистецтво" – реставратор Петро Глухий. Є і окрема спеціальна номінація "Новозбудований об’єкт сакральної архітектури", у якій відзначили церкву Святого Василія у Косові.

"Я думаю, що люди відчувають, що їхня робота потрібна, праця оцінена. Тим більше премія потужна, оскільки згадані знакові особистості – Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького – знають в усьому світі",  зазначив Володимир Федорак.

Цього разу конкурсна комісія не змогла залишити поза увагою усіх номінантів і тому відзначила їх подяками голів облдержадміністрації і обласної ради. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: