fbpx

У Франківську встановили соціальний холодильник: мешканців просять привозити продукти для нужденних. ФОТО

Стиль життя 12:36, 30.03, 2018

Соціальний холодильник встановили в приміщенні Громадсього Простору "Гармонія" на вулиці Молодіжній, 54. У нього кожен охочий зможе пожертвувати їжу чи продукти харчування для нужденних.

Відкриття соціального холодильника відбулося в рамках проекту "Поділись" за підтримки Громадського Ресторану "Урбан 100".

"В Івано-Франківську кожен нужденний може безкоштовно отримати продукти харчування, які жертвують більш забезпечені мешканці міста, соціально відповідальні бізнеси та заклади харчування",  йдеться в повідомленні The Food Sharing Project.

Роздача продуктів харчування проводиться щосереди з 9:00 до 11:00. Завезти продукти можна в понеділок  середу  п'ятницю з 10:00-16:00, попередньо узгодивши за телефоном 56-34-48. 

Як повідомляють керівники проекту, вони планують встановлення таких холодильників в різних частинах міста. Їх буде дуже просто впізнати за жовтим кольором та написом "Поділись".

Куратори проекту розшукують соціально відповідальні бізнеси, які готові долучитися до проекту "Поділись" та які можуть розмістити холодильники на своїй території. Також шукають холодильники чи холодильні шафи  не обов'язково нові, але в доброму робочому стані.

З пропозиціями контактувати з Андрієм: (095) 102-5090, (096) 595-6060.

Подібний підхід є популярним у Німеччині та Індії, там холодильники встановлюють біля кафе, пекарень, магазинів. До пунктів фудшерінгу потрапляють продукти, в яких незабаром закінчиться термін придатності, або надлишки їжі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: