fbpx

У Франківську виготовляли обереги для військових на Сході

Культура 16:50, 18.06, 2014

Сьогодні на базі творчої майстерні "Баобаб" відбувся майстер-клас з виготовлення оберегів для наших військових на Сході.

Ситуація на Сході України зачіпає усіх громадян, і кожен долучається до цих подій, як може: хтось займається благодійністю, хтось – організацією, хтось протидіє інформаційним атакам в Інтернеті.

Учасники творчої майстерні "Баобаб" вирішили долучитись у свій спосіб – виготовленням оберегів для  військових. 

Такий досвід прийшов на Прикарпаття зі Львова, розповідає ініціатор втілення цієї ідеї в життя в Івано-Франківську, менеджер з розвитку творчої майстерні "Баобаб" Ірина Потеряйло:

"Наші друзі зі Львова проводять зараз акцію, в межах якої збирають гуманітарну допомогу для військових із загону розвідки, що розташований зараз під Луганськом, і, як ніколи, потребує підтримки. Оскільки ми – творча майстерня, то вирішили долучитись у свій спосіб. Наші учасники майстер-класу виготовлять маленькі обереги, які ми передамо нашим військовим, які зможуть тримати їх коло себе і розуміти, що допомога може бути не тільки у вигляді матеріальних благ, а й чогось духовного". 

В обереги закладений принцип стародавньої ляльки-мотанки, яка є сувеніром з давніх часів на наших теренах. Лялька-мотанка виконана у формі ангелика із застосуванням патріотичних кольорів прапора України. До неї учасники майстер-класу прикріпили маленькі листівочки із теплими побажаннями та словами підтримки. 

У п'ятницю ці обереги передадуть до Львова, звідки вони відправляться на Схід разом з іншою гуманітарною допомогою.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: