fbpx

У Франківську випробували нову тролейбусну лінію з Пасічної на вокзал. ФОТО

Суспільство 10:17, 31.01, 2018

Вже з 1 лютого тролейбусні маршрути №6 та №8 в тестовому режимі почнуть курсувати з мікрорайону "Пасічна" через Вокзал, а звідти – на Європейську площу.

Лінію відкривали за участі міського голови Руслана Марцінківа і директора "Електроавтотрансу" Віталія Голутяка

"Це один з невеликих кроків, але важливих. Ми робимо нові сполучення. Це одне з тих місць у Франківську (АС 2 – ред.), куди приїжджає багато людей. Тож звідси можна добратися до вокзалу і Європейської площі. Якщо все буде гаразд, то ми цього року придбаємо 30 нових тролейбусів. Вже в березні 6 нових автобусів приїдуть до нас, які будуть комунальними",  зазначив Марцінків. 

Під час поїздки фахівці служби енергогосподарства КП "Електроавтотранс" ІФ слідкували за можливими вразливими ділянками контактної мережі, а служба організації та аналізу руху визначила нові нормативи часу для графіків маршрутів №6 та №8, повідомляє прес-служба підприємства.

Вже з 1 лютого тролейбусні маршрути №6 та №8 в тестовому режимі почнуть курсувати з мікрорайону "Пасічна" через вокзал, а вже тоді на Європейську площу. Це дозволить створити тролейбусне сполучення між вул. Вовчинецька-Привокзальна та вул. Незалежності-Мельника-Сахарова-Бандери.

Як писав КУРС, 2018 рік у Франківську оголосили роком комунального транспорту. Міська рада готується прийняти Програму розвитку комунального транспорту, згідно з якою протягом 2018-2022 років в Івано-Франківську планують закупити 40 нових низькопідлогових тролейбусів та 35 таких, що були у використанні.

Сьогодні на КП "Електроавтотранс" чи не найбільшою проблемою є нестача водіїв: підприємство шукає водіїв на зарплату від 7 до 12 тис. грн.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: