fbpx

У Франківську виробничі підприємства пропонуватимуть молодим працівникам пільгові кредити на житло. ВІДЕО

Економіка 20:06, 20.10, 2017

Високі зарплати та гідні умови праці вже не приваблюють робітників. Тож Івано-Франківська мерія спільно з місцевими роботодавцями серйозно замислилася, як залучити нові кадри, а головне – втримати їх на робочому місці.

Для цього сіли за стіл переговорів, аби розробити стратегію кар’єрних перспектив для молодих фахівців. У співпраці з вищими профейними училищами, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Квартирне питання – одне з основних проблем, над яким задумується молоде покоління. Придбати власне житло "на одну зарплату" вкрай непросто. Тож без сторонньої допомоги не обійтися. Чиновники пропонують виробничим компаніям надавати пільгові кредити на житло. А також поміркувати про поселення робітників у заводських гуртожитках.

Середньомісячна зарплата в Івано-Франківську становить понад 6 тисяч гривень. На комунальних та інвестиційних підприємствах обіцяють навіть до 12 тисяч. Однак "швидкі" гроші за кордоном дедалі частіше приваблюють іванофранківців, аніж стабільна робота вдома. Саме заробітчанство стало основною причиною швидкоплинності кадрів.

Найбільш популярні і оплачувані професії – це робочі спеціальності, наголошують в управлінні праці МВК. Упродовж останніх років спостерігається гострий дефіцит фахівців цієї сфери. Наразі відкрито понад дві сотні вакансій на підприємтсвах Івано-Франківська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: