fbpx

У Франківську виробничі потужності "Промприладу" планують перенести на локомотиворемонтний завод

Суспільство 18:47, 27.04, 2019

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав розпорядження про створення робочої групи з питань збереження виробництва ПрАТ "Івано-Франківський завод "Промприлад".

Щоб зберегти виробництво заводу "Промприлад", його виробничі потужності планують перенести на територію територію АТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод".

Робоча група має вивчити, як це зробити, щоб зберегти виробництво на "Промприладі".

Нагадаємо, минулого року на одному з поверхів заводу запустили проект інноваційного центру "Промприлад.Реновація" та кампанію спільноінвестування. Для його запуску залучили більш ніж 1,2 млн доларів від різних інституцій та 21 приватного інвестора.

У лютому цього року ініціатори проекту "Промприлад.Реновація" викупили площі заводу

Будівлі викупили, аби відновити незадіяні у виробництві площі. У майбутньому їх перетворять на прогресивний інноваційний центр. Останній платіж за контрактом "Промприлад.Реновація" має внести до кінця року.

Тоді голова правління заводу ПАТ "Промприлад" В'ячеслав Колісник заявив, що від продажу основного пакету акцій загальні стратегії і завдання заводу не змінюються. За його словами, річний обіг з основної продукції 20 млн грн. Випускають 200-250 роторних лічильників. Використовують при цьому 40% приміщень та 50% обладнання.

Довідка:

«Івано-Франківський завод «Промприлад» – одне з найстаріших підприємств Прикарпаття. Його історія почалася понад 100 років тому, коли об'єднались три підприємства, які виникли в австрійські та польські часи: фірма «Край» (1905), вагономеханічний завод В. Майора (1914), фірма «Фама» (1920). З часом фірма «Край» перетворилась у машинобудівний завод з виготовлення пресів і товарів народного вжитку. З метою укрупнення два інших підприємства в березні 1940 року об'єднались у вагомеханічний завод.
1956 – останній рік окремого існування двох заводів, вони переросли у Станіславський машинобудівний завод, який динамічно розвивається, обравши за спеціалізацію приладобудування, у т. ч. виробництво лічильників газу.
1959 року підприємство перейменоване на «Станіславприлад». 1962 року отримує нову назву – «Івано-Франківський приладобудівний завод», що спеціалізується на виготовленні манометрів, автоматики, дифманометрів та промислових лічильників газу роторного типу.
1965-1970 років номенклатура продукції значно розширилась. Збільшився випуск продукції для нафтової промисловості, освоєно електронні вироби.
1982 року на базі головного заводу, філії у с. Солотвино Богородчанського району, спеціального конструкторського бюро засобів автоматизації та ремонтно-будівельного управління створено Івано-Франківське виробниче об'єднання «Геофізприлад». Цей період відзначається найбільшим розвитком, підприємство постачає продукцію у 26 країн світу.
1988 року виробниче об'єднання змінює назву на «Промприлад». Крім продукції для промисловості, випускає товари народного вжитку – парасолі, автомобільні решітки, деталі для легкових автомобілів тощо.
Шляхом корпоратизації завод 1993 року стає відкритим акціонерним товариством «Івано-Франківський завод «Промприлад».
2012 року завод перейменовано на публічне акціонерне товариство «Івано-Франківський завод «Промприлад».

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: