fbpx

У Франківську визначили найкращу медичну сестру серед студентів коледжу. ФОТО

Здоров'я 11:22, 21.03, 2017

У Медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету завершився перший етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності "Краща медична сестра" серед студентів випускних курсів спеціальності "Сестринська справа".

Загалом у рамках першого етапу відбулося три тури. Перший був теоретичним і відбувся у понеділок, 13 березня, інформує прес-служба ІФНМУ.

Студенти складали 150 тестів, взятих з бази даних питань Крок М "Сестринська справа". Студенти, які набрали на тестових завданнях 90 і більше відсотків, пройшли до другого туру. Другий, практичний, тур відбувся у четвер, 16 березня, в Навчально-практичному центрі. До нього пройшли 10 кращих студентів. І, нарешті, фінальний тур відбувся у понеділок, 20 березня. За перемогу змагалися четверо кращих студентів.

"Третій тур включав у себе випробування з дисциплін "Основи медсестринства", "Медсестринство в терапії", "Медсестринство в хірургії» та "Медсестринство в педіатрії", – розповідає завідувач сестринського відділення Медичного коледжу ІФНМУ Галина Гвоздецька. – З кожної дисципліни студентки мали виконати два практичних завдання, що стосувались маніпуляцій медсестри. На кожне завдання їм було відведено 15 хвилин".

"Практичні навики – це найважливіше для медсестри, і сьогодні кожна з учасниць отримала цікавий досвід, – говорить директор Медичного коледжу Юрій Боцюрко. – Звісно, у студентських відповідях були й позитиви, і недоліки, але в них ще все попереду, є час виправитися перед державною атестацією, яка відбудеться наприкінці червня. Ми дякуємо студентам за участь у конкурсі, а переможцю бажаємо успіхів у наступному етапі".

Отже, переможцем першого етапу конкурсу стала студентка третього курсу 29 групи Роксолана Параскевич. Друге місце посіла Марія Мацьків, третьою стала Юлія Панівник, четвертою – Іванна Фітьковська. Кожна з них отримала сертифікат учасника конкурсу, диплом першого, другого чи третього ступеня, а також цінні призи – найновішу літературу про практичну діяльність медичної сестри.

Тепер на Роксолану Параскевич чекає нове випробування – другий, обласний етап конкурсу. Він запланований на середину квітня та відбудеться в Івано-Франківському базовому медичному коледжі.

Нагадаємо, що цей конкурс проводиться вже вдруге. Минулого року студентка Медичного коледжу Ольга Цапар, яка перемогла в першому етапі, зайняла друге місце на рівні Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: