fbpx

У Франківську визначили переможців ІІІ міського змагу серед школярів

Спорт 09:01, 07.03, 2018

В Івано-Франківську відбувся ІІІ міський змаг серед старшокласників на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті героїв Небесної Сотні.

Зазначимо, на День пам’яті Героїв Небесної Сотні, 22 лютого, змаг не вдалося провести через запроваджений тоді у школах міста карантин, інформує прес-служба МВК.

Спочатку в Меморіальному сквері відбулося шикування шкільних команд під керівництвом пластунів. Перед школярами виступили заступник директора Департаменту освіти та науки з виховної роботи та позашкільної освіти Маріанна Продан і начальник відділу молодіжної політики Департаменту молодіжної політики та спорту міськвиконкому Анатолій Середюк, які наголосили на тому, що пам’ять про героїв живе доти, поки про них пам’ятають вдячні їм за подвиг сучасники і нащадки.

Майже півсотні учнів 9-10 класів івано-франківських шкіл №18, №19, №23, №24, №25, №28, Католицької школи ім. Св. Василія Великого і приватної школи "Перша ластівка" та пластуни поклали квіти до могил героїв, запалили свічки і помолилися.

А потім у кінотеатрі "Люм'єр" відбувся сам змаг. Окрім відповідей на запитання з історії Революції Гідності та Небесної Сотні, школярі декламували вірші, присвячені подіям на Майдані, співали сучасні фронтові пісні і продемонстрували свої відеозаписи із побажаннями для захисників України від російської агресії, які згодом буде відправлено на Схід.

Переможцем ІІІ міського змагу стала команда Католицької школи ім. Св. Василія Великого (керівник Юлія Луцишин). Друге місце вибороли команди шкіл №18 (керівник Тетяна Гурик), №24 (керівник Руслана Сміжак) і №25 (керівник Катерина Костюк), третє – команди шкіл №23 (керівник Христина Гавадзин) і №28 (керівник Любов Петрунько).

Переможців нагороджено дипломами міського Департаменту освіти та науки та подарунками від організаторів і спонсорів змагу. Зокрема, усім командам подарувало м’ячі Українське реєстрове козацтво (Василь Смачило). А педагогам-керівникам шкільних команд вручено грамоти і подяки від Департаменту освіти та науки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: