fbpx

У Франківську з третьої спроби за 12 млн грн купили комплекс для сортування сміття

Суспільство 14:16, 12.12, 2017

Управління капітального будівництва уклало договір з ТОВ "Хаммель-Україна" на придбання сортувально-подрібнювального комплексу для твердих побутових відходів.

Договір купівлі-продажу опублікували на сайті ProZorro 24 листопада.

Тендер був оголошений 19 вересня цього року з очікуваною вартістю 12 млн гривень. У ньому взяли учать два учасники – ТОВ "Хаммель-Україна" та ТОВ "Золочів ТХ".

Аукціон виграло ТОВ "Хаммель-Україна" з ціновою пропозицією 11 935 000 грн. Цікаво, що під час аукціону жоден з учасників не знижував цінову пропозицію.

1

Згідно з договором продавець зобов’язується поставити та передати товар та всі документи до нього протягом трьох місяців з дати укладення договору, ще протягом місяця – виконати роботи з монтажу комплексу.

Тобто комплекс для сортування твердих побутових відходів мають встановити до 24 березня 2018 року.

"Кількість, асортимент, якість товару, строки поставки та його вартість докладно зазначаються в специфікації, що додається до цього договору і є його невід’ємно частиною", – йдеться у договорі.

На жаль, сам додаток до договору УКБ не опублікувало, хоча цього вимагає законодавство.

У технічних вимогах вказано, що "Полігонний комплекс з обробки твердих відходів" повинен бути 2017 року випуску. Його потужність має становити не менш як 50 тис. тонн у рік. Продуктивність – 12-15 тонн ТПВ на годину.

Він повинен складатися з мобільного шредера, механізованої лінії для розподілення змішаних ТПВ за фракціями (сортувальної лінії) та пакувального преса для вторинної сировини.

Ця угода має цікаву передісторію: про наміри запустити сортувальну лінію на франківському сміттєзвалищі у міськвиконкомі заявляли ще у березні цього року.

У квітні тендер на закупівлю сортувально-подрібнювального комплексу для сортування твердих побутових відходів оголосив департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради. На участь у торгах подалися дві фірми  ТОВ "Флуітек Сістемз" та ТОВ "Хаммель-Україна". Однак тендерний комітет відхилив обидві пропозиції.

22 червня комунальний департамент вдруге оголосив тендер, на який подалося вже три учасники: ТОВ "Золочів ТХ", ТОВ "Хаммель-Україна" та ТОВ "Грінекс ЕКО", яке запропонувало найменшу ціну – 11 390 000 грн  і очікувало підписання договору.

Проте 1 вересня тендерний комітет скасував торги нібито через скорочення видатків.

Вже за кілька днів ці видатки з’явилися в УКБ, яке оголосило свій тендер на закупівлю сміттєсортувальної лінії, і ТОВ "Хаммель-Україна", яке подавало докумети на всі три тендери, врешті виграло.

Це підприємство, за даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, зареєстроване у селі Малехів Жовківського району Львівської області. Кінцевим бенефіціаним власником є львів’янин Кушинський Василь Васильович. У 2010 році він балотувався до Львівської облради за списками партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

До речі, у довідці про виконання аналогічних договорів йдеться про те, що ТОВ "Хаммель-Україна" раніше продало сортувальну лінію ТОВ "Золочів ТХ", з яким тепер розіграло тендер.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: