fbpx

У Франківську за кошти міського бюджету планують підвищити зарплати працівникам ДНЗ

Суспільство 08:24, 12.01, 2017

З 1 січня поточного року за наказом Кабміну зросте заробітна платня вчителям загальноосвітніх шкіл. Проте рівноцінне збільшення оплати праці і працівникам дошкільних навчальних закладів уряд не передбачив.

"Несправедливо, коли держава підвищує субвенцію тільки для вчителів і не передбачає вихователів та технічний персонал. Тому ми готові з коштів міського бюджету виплачувати збільшення зарплат для працівників дошкільних навчальних закладів. Відповідне рішення винесемо на сесію міської ради", – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Він додав, що цього року вперше місто самостійно оплачує комунальні послуги навчальних закладів, а не за рахунок державної субвенції. Таким чином, переконує міський голова, згортаються децентралізаційні процеси у державі, пише КУРС з посиланням на прес-службу МВК.

Як розповіла начальниця фінансового управління міської ради Вікторія Сусаніна, можливість підняти зарплатню працівникам дитсадків в міському бюджеті є. Планується збільшення оплати праці приблизно на 50%. Зараз важко підрахувати точну суму фінансування, проте вона буде чималою, враховуючи збільшення мінімальної зарплатні у цьому році до 3200 грн.

Крім того, з 1 січня 2017 року центральна вдала повністю передала оплату праці технічного персоналу закладів освіти у повноваження місцевого самоврядування. Отож цього року не передбачили державну субвенцію за цією статтею витрат. Нагадаємо, що минулого року "на плечі" територіальних громад уряд передав і фінансування професійно-технічних навчальних закладів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: