fbpx

У Франківську за участю творчої команди відбувся допрем'єрний показ фільму "Казка про гроші"

Культура 21:26, 20.01, 2018

У кінотеатрі "Космос" відбувся ексклюзивний передпрем’єрний показ фільму "Казка про гроші" для іванофранківців. Публіка мала можливість поспілкуватись з творцями фільму.

Івано-Франківськ став третім містом в Україні, де показали стрічку ще до початку прокату в Україні, який стартує 25 січня.

Глядачі поспілкувалися із Тамарою Антроповою – акторкою, виконавицею ролі Мотрі, Юрієм Дяком – актором, виконавцем ролі писаря та Оленою Лев – продюсером стрічки.

За словами Олени Лев, фільм відзняли за сім місяців.

"За ті багато років, що кіностудія Довженка не випускала фільми, тому що в нас  не було окремої стрічки в бюджеті, коли б нам дали кошти і сказали: "Знімайте українське кіно". Ми не маємо такої стрічки. Зараз приватні кіноструктури вже розчаровані в кіностудії Довженка і думають, що ми нічого не можемо вже виробити. Насправді, це не так. У нас ще є старі кадри, павільйони, живі метри, які знають, як потрібно робити кіно і вміють і допомагають молодим. І я думаю, що цей поетизм, який є в цьому кіно, це теж дух кіностудії і ми його намагалися передати і втілити на екрані", – розповіла Олена Лев. 

Фільм Олесі Моргунець "Казка про гроші" знятий ДП "Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка" за підтримки Держкіно України. 

Фільм-казка створений за мотивами повісті Володимира Короленка "Йом-Кіпур, або Судний день". Це повчальна історія про людську слабкість, про один зі створених і живучих пороків – скупість. Це фільм-притча про християнське милосердя, про добро, про кохання.

Головні ролі у фільмі виконали Андрій Ісаєнко, Анастасія Карпенко, Михайло Кукуюк, Олександр Кобзар, Микола Боклан. Автор сценарію – Віктор Гресь.

Проект фільму "Казка про гроші" став одним із переможців Другого конкурсного відбору Держкіно, отримавши державну фінансову підтримку розміром 11 911,3 грн, що становить 100% вартості виробництва. Зйомки фільму проходили в Києві та в “Національному музеї народної архітектури і побуту Пирогово”.

"Це формат непритаманний для нашого часу. Цей фільм не попсовий, я б так сказала", – зауважила Тамара Антропова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: