fbpx

У Франківську забили палі під опори для нового мосту на Пасічну. ФОТО

Суспільство 15:32, 26.01, 2018

Будівництво нового мосту на Пасічну набирає обертів.

Про це запевняє на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Ще здалеку помітно, що будівництво нового мосту в Пасічну набирає обертів, адже масштаби робіт вражають. Вже забили 8 паль під опори. Таких опор має бути сім. З кожної палі прибирають ґрунт, аби потім опустити арматурний каркас і залити бетон. Після цих робіт будівничі візьмуться за основний фундамент мосту і почнуть піднімати опори. Ось тоді почнуть вимальовуватись обриси проекту, рівних якому не було в Івано-Франківську кілька останніх десятиліть", – написав Марцінків.

Недавно міст на Пасічну Руслан Марцінків назвав "майбутнім його політичної кар’єри". За словами мера, міст мають здати в експлуатацію в травні 2019 року.

Як писав КУРС, інженерна техніка для будівництва моста прибула до Івано-Франківська 18 листопада. 

Нагадаємо, тендер на будівництво моста з будівництвом транспортної розв'язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна управління капітального будівництва міськвиконкому оголосило на початку липня з очікуваною вартістю 206,6 млн грн.

За будівництво моста змагалися чотири фірми. До аукціону не допустили двох учасників. Перемогла фірма ТОВ "Мостобудівельний загін №112", пов'язана з колишнім нардепом від Партії регіонів Володимиром Продивусомзапропонувала найнижчу ціну – 120 млн грн. Пізніше виконуючий обов'язки директора ТОВ "Мостобудівельний загін №112" Сергій Порожнюк пояснив, що компанія запропонувала таку ціну, щоб закріпитися у регіоні.

Будівельні роботи компанія буде проводити у три етапи. Перша черга – будівництво транспортної розв’язки на вулиці Надрічній, друга черга – будівництво вулиці Хіміків, третя – будівництво самого моста.

Зазначимо, договір про будівництво моста з підрядником був підписаний 17 жовтня. Роботи мали розпочатися протягом 10 днів. Міський голова Руслан Марцінків звинуватив у затримці будівництва моста на Пасічну невідомого нардепа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ боргах як в реп'яхах: що відомо про фірму, яка збирається будувати міст у Франківську

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: