fbpx

У Франківську захворіла 47-річна жінка – медики підозрюють дифтерію

Суспільство 16:14, 20.02, 2018

Наразі у жінки є два негативних результати бактеріологічного дослідження на дифтерію, але діагноз продовжує залишатися під питанням.

Про це сьогодні, 20 лютого, на брифінгу повідомив заступник гендиректора з нагляду за інфекційними хворобами центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише LIGA.net.

"На сьогодні у нас є інформація про підозру дифтерії в Івано-Франківській області. Це жінка, 1969 року народження, яка перебуває в міській клінічній лікарні Івано-Франківська. Зараз у неї є два негативних результати бактеріологічного дослідження на дифтерію, але діагноз продовжує залишатися під питанням", – повідомив він.

Ляшко зазначив, що в Україні є велика ймовірність спалаху дифтерії. У зв'язку з цим Міністерство охорони здоров'я закликає українців вакцинуватися. Щеплення від дифтерії і правця безкоштовне.

За його словами, вакцинуватися потрібно не тільки дітям, а й дорослим після 16 років  один раз в десять років. При цьому щеплення від дифтерії (і водночас від правця) проводиться безкоштовно.

Ляшко уточнив, що в Україні на сьогоднішній день в наявності близько 6 млн доз вакцини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: