fbpx

У Франківську зареєстрували петицію, щоби заборонити в'їзд приміських автобусів у центр міста

Суспільство 11:55, 10.12, 2015

Електронну петицію до влади про заборону стихійний автостоянок приміських автобусів у центральній частині Івано-Франківська зареєстрували вчора увечері. На сьогодні під нею вже є сім підписів.

"Приміські автобуси повинні їздити до автостанцій №№ (2, 3, 4), заборонити рух приміських автобусів в центр міста, по місту має курсувати міський громадський транспорт. Ліквідувати стихійні автостанції, які заповнили весь центр міста", – йдеться в петиції на сайті електронних петицій до влади міста Івано-Франківська.

Для того, щоби цю вимогу франківців почула влада, петиція має набрати 250 голосів.

Реєстрації петиції передувала хвиля незадоволення франківців у соцмережі Фейсбук. Найбільш повно проілюстрвав  моменти, пов'язані з приміськими автобусами, які викликають нарікання городян, франківський художник і журналіст Ігор Роп'яник. 

"Люди добрі, з цими рейсовими автобусами треба щось робити! Уявіть собі: виглянув сьогодні у вікно, а автобус (08-98 Івано-Франківськ – Верховина) заїхав на тротуар, залишивши півметра людям для проходу. І як ви думаєте, для чого? А для того, щоб поприбирати в ньому. Відчинив двері і вигріб мітлою з автобуса сміття: пляшки, паперові обгортки, купу пороху. Просто на тротуар! Безпардонно!

Ну добре, що я це побачив, виволік його з автобуса і примусив позбирати (він, зрештою, не протестував). Але скільки таких перевізників роблять це регулярно де тільки заманеться і ми того не помічаємо! Постійно спостерігаю купи сміття, виметених водіями зі своїх автобусів на вулиці Підгірянки, де вони полюбляють зупинятися на відстій. А на Привокзальній площі (навпроти "Вопака" і базарчика) то взагалі і сміття, і витоптані газони, бо водії певного напрямку давно зробили там свою автостанцію. І таких самодіяльних "автостанцій" по місту десятки.

 

Ну не може ціле місто бути однією великою автостанцією! Мусить же бути якийсь порядок! Те, про що вже давно говорилося: лиш автобуси міжобласного сполучення мають заїжджати на головну автостанцію, що біля залізничного вокзалу, а заміські  на автостанції (2, 3, 4), що при в'їзді в місто. Адже це логічно і правильно.

Ми ж хочемо жити в цивілізованому місті, у "теплому" місті, а не в брудному, загазованому і незатишному, чи не так?"  звернувся він до спільноти у групі "Франківчани".

Наразі міська влада відповіла вже на три петиції, які дістали необхідну підтримку:
 

Про зменшення вартості проїзду в міському транспорті до 3 гривень; 

– "Облаштувати зелену зону замість ринку на Тринітарській площі"

– "Реклама (назва магазинів/офісів/барів/ресторанів та ін.), яка відповідає європейському місту".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: