fbpx

У Франківськ повертаються буремні 90-ті: з підприємця вимагали щомісячну плату за "дах"

Суспільство 12:17, 10.02, 2016

Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом чоловікам, які за "дахування" бізнесу вимагали у підприємця щомісяця тисячу гривень. Один із засуджених також причетний до викрадення та побиття людини.

27 січня 2015 року двоє чоловіків у тату-салоні "HIGH HILLS TATTOO" в Івано-Франківську вимагали від власника 1000 гривень. За це чоловіки обіцяли "сприяти його підприємницькій діяльності". Гроші власник закладу мав сплачувати на початку кожного місяця.

Отримавши відмову від власника тату-студії, рекетири почали його ображати та погрожувати фізичною розправою. Обвинувачені ще кілька разів зустрічалися з підприємцем і погрожували застосувати фізичне насильство, якщо той не передасть їм гроші. 7 лютого 2015 року після чергових погроз підприємець таки передав злочинцям 400 гривень, пообіцявши решту суми додати згодом. 24 лютого, коли обвинувачені знову зателефонували з погрозами, чоловік погодився передати решту коштів. І ввечері біля ТЦ "Метро" передав співмешканці одного з рекетирів 600 гривень.

25 лютого правоохоронці під час обшуку у помешканні обвинуваченого знайшли гладкоствольну рушницю та набої до неї.

Слідчими також встановлено, що один з обвинувачених причетний до викрадення та побиття людини вкінці 2014 року.

Так, 5 листопада 2014 року обвинувачений з групою невстановлених осіб під’їхали до відпочинкового комплексу "Лісовий", що у селі Поляниця Яремчанської міської ради, де зустрілись з потерпілим, в якого хотіли дізнатись місцеперебування його товариша. Коли чоловік відмовся спілкуватися з молодиками, обвинувачений, погрожуючи пістолетом, з товаришами заштовхали потерпілого в автомобіль Ауді А6 і почали його бити.

Виїхавши за межі Поляниці, злочинці закрили потерпілого в багажнику. Проїхавши в напрямку населених пунктів Яремче, Делятин, автомобіль звернув на дорогу в напрямку села Добротів і зупинився на узбіччі неподалік колиби "Ворота Карпат", куди під'їхав "Мерседес Бенц" з невідомими молодиками.

Після цього обвинувачений та невідомі чоловіки на автомобілях Ауді А6 та "Мерседес Бенц" приїхали до будинку, де проживає товариш потерпілого, однак того вдома не застали.

Змушуючи потерпілого сказати, де перебуває його товариш, чоловіки знову почали його бити. Так і не отримавши відповіді, знову заштовхали його в багажник "Мерседеса" й  відвезли до автозаправки "Укрпетроль" в селі Лоєва Надвірнянського району, де відпустили.

У судовому засіданні обвинувачені свою провину визнали та просили суд суворо їх на карати.

Обвинуваченому, який причетний до викрадення і незаконного позбавлення волі людини, суд призначив 4 роки 1 місяць обмеження волі.

Інший обвинувачений у незаконному вимаганні грошей отримав 3 роки 1 місяць обмеження волі.

Також засудженні сплатять по 4,5 тисячі гривень моральної шкоди підприємцю, в якого вимагали гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: