fbpx

У Франківську засудили чоловіка, який п'яним підірвав гранату у будинку

Суспільство 16:58, 30.06, 2016

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі прикарпатця, який п'яним підірвав гранату у будинку.

Як повідомляв КУРС раніше, 16 липня 2015 року на одній з центральних вулиць Івано-Франківська в житловому будинку вибухнула граната. Вибух стався близько 17-ї години в одноповерховому будинку на вулиці Національної Гвардії, 11. 

Внаслідок вибуху з тяжкими тілесними ушкодженнями госпіталізували 34-річного чоловіка та 27-річну жінку.

Судом встановлено, що обвинувачений незаконно придбав бойову наступальну гранату РГД-5, приніс її у будинок по вулиці Національної Гвардії та спровокував вибух.

Також 34-річний надвірнянець 19 жовтня 2015 року намагався викрасти велосипед “GREIF” в Івано-Франківську, проте був затриманий власником велосипеда, коли намагався втекти.

На суді обвинувачений свою вину визнав та розповів, що гранату знайшов біля одного з будинків в Івано-Франківську, але думав, що це муляж. Принісши її до будинку, зірвав із знайденої гранати кільце, і вона вибухнула. Крім того, він підтвердив факт викрадення велосипеда 19 жовтня.

Враховуючи зізнання 34-річного чоловіка, суд визнав його винним та призначив покарання – 3 роки позбавлення волі за незаконне поводження з бойовими припасами, 4 роки позбавлення волі за крадіжку велосипеда.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, з врахуванням вироку Тисменицького районного суду від 9 березня 2016 року, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити обвинуваченому остаточне покарання – позбавлення волі на строк вісім років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: