fbpx

У Франківську засудили чоловіка, який зарізав друга дитинства, що в нього стріляв

Суспільство 19:00, 16.10, 2017

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі чоловіка, якого підозрювали в умисному вбивстві знайомого.

У матеріалах справи йдеться, що ввечері 1 січня 2016 року до квартири обвинуваченого прийшли четверо друзів, аби відсвяткувати Новий рік. Чоловіки пили горілку та грали у карти. Гість обурився, що часто програє, і між ним та господарем сталася сварка.

Гість витягнув з кишені травматичний пістолет та вистрелив у груди опоненту. Намагався вистрілити вдруге, але пістолет заклинило. В той час господар схопив кухонний ніж та вдарив нападника в передпліччя. Після чого отримав ще один постріл у ногу. Гість намагався вистрілити знову, але внаслідок затримки пістолета був змушений неодноразово його перезаряджати.

Господар, аби не дати знайомому вистрілити ще раз, вирішив його вбити. Він двічі вдарив його ножем в грудну клітку, від травм чоловік помер на місці.

У господаря медики діагностували непроникаюче вогнепальне поранення грудної клітки зліва та сліпе вогнепальне поранення стегна.

У суді обвинувачений вину в умисному вбивстві не визнав. Стверджував, що вбивати знайомого не хотів, а лише захищався від нього. "Намагався ножем вибити пістолет", – пояснював обвинувачений. 

Коли пістолет забрав, то викинув його з балкона, а сам викликав швидку і намагався надати допомогу потерпілому. Тому просив суд винести виправдальний вирок.

Сестра вбитого у суді розповіла, що чоловіки  товаришували з дитинства, ніколи не сварилися. Свідком подій не була, але просила суд суворо обвинуваченого не карати.

Батько загиблого також підтвердив, що в сина з обвинуваченим були дружні стосунки з дитинства.

Очевидець події розповів, що товаришує з обвинуваченим, а з потерпілим у нього були нормальні відносини. Того дня вони зібралися в обвинуваченого для святкування Нового року. За його словами, всі сиділи на кухні, пили горілку. Раптом між двома чоловіками сталася сварка, бо потерпілий часто програвав у карти. Чоловіки повставали з крісел, потерпілий витяг пістолет і вистрілив, кричавши, що вб'є обвинуваченого. Тоді обвинувачений схопив ніж та двічі вдарив потерпілого. Викинувши пістолет, намагалися надати потерпілому допомогу та викликали швидку.

Суд визнав чоловіка винним в умисному вбивстві та призначив 7 років позбавлення волі. Також він має заплатити 10 800 грн за проведення експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: