fbpx

У Франківську засудили СБУшника, який купив диплом в Інтернеті

Суспільство 18:44, 29.04, 2016

Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі працівника СБУ в Івано-Франківській області, який для просування по службі придбав в Інтернеті диплом про вищу освіту.

Як ідеться у вироку суду, в грудні 2007 року молодший оперуповноважений сектору візуального спостереження відділу оперативного документування Управління СБУ в Івано-Франківській області надав до відділу кадрового забезпечення УСБУ копію підробленого диплому про нібито закінчення у 2006 році Івано-Франківського інституту права, економіки та будівництва за спеціальністю "правознавство".

На підставі цього диплома працівник СБУ отримав звання "лейтенант" та "старший лейтенант", до того мав звання "прапорщик".

З 22 січня 2008 року до 29 лютого 2016 року він незаконно отримав 17 738 гривень, що виплачувалися відповідно до присвоєних офіцерських звань та становлять різницю між виплатами грошового забезпечення при перебуванні у військовому званні "прапорщик".

У суді працівник СБУ свою вину визнав та пояснив, що у 2007 році через Інтернет придбав диплом про вищу освіту, заплативши за нього 400 доларів, та подав його у відділ кадрового забезпечення УСБУ.

У вчиненому підсудний щиро розкаявся, намагався відшкодувати завдані збитки, однак в УСБУ відмовилися надати рахунок, на який можна внести кошти, а тому кошти вніс на рахунок Територіального управління Державної судової адміністрації в Івано-Франківській області для забезпечення відшкодування завданих збитків.

Суд визнав офіцера СБУ винним за ч. 1 ст.  410 КК України та призначив йому три роки позбавлення волі з позбавленням військового звання "старший лейтенант". Проте на підставі ст. 75 КК України його звільнили від ув'язнення, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: