fbpx

У Франківську завершують ремонт історичного скверу на Грюнвальдській. ФОТО

Суспільство 17:45, 08.04, 2019

Ще один затишний сквер з’явиться в Івано-Франківську. На завершальному етапі – капітальний ремонт скверу на вул. Грюнвальдській. Роботи розпочали минулого року, однак в силу обставин змушені були призупинити. Тепер ремонт відновили і приблизно за місяць планують завершити цей об’єкт.

Про це повідомила прес-служба міського голови.

"Цей сквер був у занедбаному стані, тому взялись його відновлювати паралельно з іншими відпочинковими зонами в місті. Актуальність реконструкції ще й у тому, що розташований сквер на вулиці, яка йде з залізничного вокзалу. Такі собі ворота в місто. І перше, що впадало у вічі туристам, був цей занедбаний скверик", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

У проекті передбачено облаштування тротуарів та пішохідних доріжок, нове освітлення, вуличні меблі, відеоспостереження, озеленення. Директор департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак розповів, що раніше тут були влаштовані автентичні бордюри та плити з пісковика. Наразі їх демонтували, проте після влаштування основи плити з пісковика повернуться сюди в оновленому вигляді. Що стосується кам’яних бордюрів, то їх вже встановлять з урахуванням сучасних вимог, в тому числі й потреб маломобільних груп.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: