fbpx

У Франківську готові витратити 20 мільйонів гривень на облаштування міського парку і озера по-новому

Суспільство 14:20, 07.02, 2017

В Івано-Франківську працюють над створенням єдиної концепції облаштування Центрального міського парку ім. Т. Шевченка та міського озера.

Минулого року у парку розпочали роботи з облаштування території.

За словами директора КП "Центр розвитку міста та рекреації" Руслани Василюк, проклали додаткову мережу брукованих доріжок, встановили нові лавки та точки доступу до мережі Інтернет, позрізали аварійні дерева та гілки, відремонтували громадську вбиральню біля міського озера, а також зробили капремонт приміщень для технічного персоналу.

Руслана Василюк наголосила на необхідності реконструкції відпочинкової зони біля озера, яка веде до парку.

"Нам треба повністю перепланувати відпочинкову зону біля міського озера. Тому нам потрібні урбаністи, молоді архітектори, щоб вона стала громадським простором, а не пострадянським плануванням", – зазначила Руслана Василюк.

Тепер постало питання розробки загальної концепції облаштування міського парку і території навколо озера. На думку міського голови Руслана Марцінківа, це позитивно впливатиме на туристичний потенціал міста.
"Ми хочемо найкращих архітекторів та дизайнерів не лише з міста, а й з-за-кордону, щоб розробити нову концепцію,  зазначив міський голова Руслан Марцінків.  Це може бути єдиний комплекс, який складатиметься з ратуші, від якої турист зможе піти по вулиці Шевченка до міського парку, а звідти – на озеро. Але це має бути цікаво…"
Директор департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак презентував візуалізацію проекту перепланування навколо озера, зокрема акцентував на облаштуванні простору, а також велодоріжок.
 
1
 
19,5 мільйонів гривень  орієнтовна кошторисна вартість проекту.
 
"Такі проекти не є складні у виконанні. Якщо проектна організація, визначена на тендері, відповідально візьметься, то може реалізувати його за рік",  зазначив Смушак.
 
2
 
З 8 лютого до 15 березня будуть прийматися заявки на хакатон, який пройде 20 березня. Тоді ж відбудеться і обговорення пропозицій молодих архітекторів та дизайнерів.

Розробили і відеозапрошення.

Попередній проект базовий, а пропозиції прийматимуться щодо детального облаштування усіх зон.
"Я відчуваю, що це може бути точкою прориву для Івано-Франківська",  сказав Руслан Марцінків.

Міський голова Франківська зазначив, що відкриття оглядового майданчика на ратуші та встановлення незвичної ялинки привернули увагу більшої кількості туристів. А оновлення парку та озера може додати ще більше.

Руслана Василюк додала, що біля озера хочуть облаштувати дитячу зону, яка буде безкоштовною та зробленою з екоматеріалів, але пропозиції мають надати архітектори та дизайнери.

"Відкрию вам таємницю – ми плануємо передати приміщення підвалу ратуші "Центру розвитку і рекреації» для створення музею",  додав Марцінків.
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: