fbpx

У Франківську жінки привселюдно стратили штани, а в рештки садили квіти. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 16:00, 12.06, 2016

На екологічній локації фестивалю Porto Franko Gogol Fest пройшли два пов'язані між собою флешмоби, присвячені поверненню до природного життя.

В цьому випадку йдеться про повернення жінкам жіночності як їхньої особливої природної сили.

Загалом фестивальна еколокація у Палаці Потоцьких в Івано-Франківську впродвож усіх п'яти днів фестивалю транслювала цінності "зеленої" енергетики, відновлювального землеробства, переробки відходів, здорового харчування – природного або органічного життя. В цей постулат організатори еколокації вкладають зміст необхідності для людини жити у світі в такий спосіб, щоби якомога менше йому шкодити. І при тому якнайбільше брати для себе. 

В останньому жінкам мала би допомогти відмова від штанів  джинсів, зокрема, і брюк загалом, вважає ініціаторка акції, франківчанка з досвідом фермера-садівника Еріка Вітер.

Уподібнюючись в одязі до чоловіків, пояснює керівник еколокації, травознавець, викладач Марія Пахолок, жінки втрачають свій шарм, свою жіночу енергетику, привласнюють невластиву собі поведінку і стиль життя. При цьому жінка полишає свою роль у світі  роль деміурга, все більше передаючи її чоловікам. 

"Стративши" штани,  прихильники екологічної свідомості провели другий флешмб  дефіле суконь, змайстрованих місцевими дизайнерами з інших "страчених" для цього джинсів. 

Що стосується того, що у рештки штанів організатори висаджували рослини, то вони пропонують франківцям аналогічно поводитися зі старим одягом і взуттям.

Обґрунтовує Марія Пахолок:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: