fbpx

У Франківську зі студії альтернативного фітнесу звільнився весь персонал, а клієнти хочуть забрати гроші

Суспільство 09:16, 20.06, 2018

Днями в Івано-Франківську у студії альтернативного фітнесу Caramel Pole Dance Frankivsk спалахнув скандал – з роботи звільнилися всі працівники. Кілька десятків розгніваних клієнтів вимагають повернути кошти.

У студії альтернативного фітнесу тренери навчали дітей та дорослих повітряних видів спорту: пол-денсу, акробатики на полотнах та на кільцях. Через неї пройшло близько сотні дітей. Вихованці ставали переможцями всеукраїнських та міжнародних змагань і чемпіонатів.

Про власників мережі Caramel Pole Dance – засновницю Оксану та її чоловіка та нинішнього керівника Павла Дмитраша – мережею ширяться повідомлення про шахрайство.

Їхні студії працюють у Львові, Одесі, Хмельницькому та інших містах.

Павло Дмитраш пояснив КУРСу, що в Івано-Франківську склалася складна ситуація, але її вирішують.

"Ситуація виглядає так, що зараз на Caramel була здійснена серйозна рейдерська атака, яку ми дуже великими зусиллями відбили, але це дуже сильно вдарило по репутації. Дуже багато брехливої і неправдивої інформації, яка зараз поширюється, її неможливо відбити, вона впливає на суспільну думку. Тому маємо те, що маємо", – каже Павло Дмитраш.

Як розповіли тренерки, які перестали працювати у студії, їм набридли постійні затримки заробітної плати. І коли вони заявили власнику, що не проводитимуть заняття, доки з ними не розрахуються, кількох із них звільнили. Колеги їх підтримали і самі звільнилися. Таким чином із 8-денною затримкою усім виплатили заборгованість із зарплати.

Власник запропонував всім охолонути і за кілька днів повернутися до роботи. Однак персонал не погодився на це.

"Наші тренери вирішили попрощатися зі студією. Це була їхня ініціатива, а не наша. Вони хочуть знайти собі щось інше. Ми тільки за те, щоб вони розвивалися. Я готовий побажати їм успіху", – прокоментував Павло Дмитраш.

Складніша ситуація у працівниць, які були звільнені раніше. За останні півроку змінилося кілька адміністраторів. Щоразу їх звільняли, коли вони вимагали заробітну плату за попередній місяць. Одну з дівчат навіть не встигли оформити і за місяць роботи зовсім не заплатили.

"Це не є високомаржинальний бізнес. В нас дуже часто бувають ситуації, коли 5-7-10 днів є затримка зарплати, – зазначає Павло Дмитраш. – Бувало, що ми прощалися з людьми, які працювали з нами за договорами підряду, і бувало так, що з 10 пунктів 8 було невиконано і ми скорочували виплату, про що попереджали. Бували такі ситуації".

Він зауважує, що при нинішній рентабельності бізнесу у сфері надання фітнес-послуг дотримуватися вчасних розрахунків досить складно: "Звичайно, що в цьому ми неправі, але є така ситуація. Я не можу її спростувати, бо я би збрехав".  

А тим часом, доки весь місцевий персонал звільнений, аби клієнти могли продовжувати заняття, деякий час привозитимуть тренерів зі Львова.

Павло Дмитраш зазначив, що в Івано-Франківську студія працює з перервами чотири роки. Зазвичай у літні місяці, коли сезон відпусток, клієнтів ставало значно менше і тому студія щороку йшла на "канікули", а восени поверталися до тренувань.

"Я на 99% впевнений, що нам цього літа вдасться не закриватися. Будемо працювати. Все буде добре", – запевняє керівник мережі.

Наразі проходять переговори з Івано-Франківським коледжем фізичного виховання. Його студенти та випускники зможуть пройти тижневий навчальний курс від провідних тренерів Caramel Pole Dance.

"Тренерів у наших напрямках просто немає. Їх необхідно виховувати нам самим… А далі вже буде проводитись контроль нашої системи, де є своя методика викладання та підхід до клієнтів та дітей", – зазначає Павло.

Батьки вихованців студії наголошують, що не всі діти легко сприймають зміну тренера, а на звільнення своїх улюблених вчителів відреагували зі сльозами. Керівник студії пояснює, що тренера рекомендують міняти раз на кілька років навіть у містах, де студія працює ще довше, адже лише так можна напрацьовувати нові вміння і розвиватися. Тому зміна тренерів піде лише на користь.

І все ж частина клієнтів бажає повернути кошти за абонементи, які придбали напередодні літа за акційною ціною. Керівник зауважує, що студія продовжує надавати послугу (проводити тренування) у тій самій якості і немає законних підстав для повернення коштів власникам абонементів:

"Навіть при зверненні до суду позивачі не отримають результату, бо не матимуть законних підстав для повернення коштів. Послуга надається. Якщо підстава – це тільки заміна тренера, то зазначу, що в нас не рабовласницький лад. Не має можливості ні одна фірма гарантувати того, що працівники завжди будуть ті самі. Якби було так, то кожен бізнес йшов би в трубу із заміною працівника. Згідно із законом – це неможливо".

Тому він рекомендує продовжувати відвідувати заняття і знайомитися з новими тренерами.

"В Івано-Франківську вже була сьогодні на індивідуальному занятті дитина, яка відчуває більш глибокий зв’язок зі звичним їй тренером, але їй сподобалося займатися і з новим", – наводить приклад Павло Дмитраш.

Керівник зазначає, що по мірі можливостей намагається зробити студію більш комфортною і для працівників, і для клієнтів, однак деякі покращення потребують часу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: