fbpx

У Франківську зняли танцювальний проморолик міста

Культура 21:42, 21.11, 2017

Це один із 11 проектів, які в жовтні цьогоріч отримали фінансову підтримку в рамках ґрантової програми громадського ресторану Urban Space 100, проект платформи "Тепле Місто".

Проект "Танцювальний проморолик Івано-Франківська" передбачав підготовку відео на різних локаціях міста за участю найкращих хореографів і танцівників. У ньому зображені стосунки танцюристів та міста: кожен виконує з ним свій танець.

Авторка проекту Наталія Возняк розповідає, як виник задум промовідео:

"Ідея з’явилася наприкінці літа в момент, коли ми з моєю 4-річною донечкою танцювали під пісні гурту ONUKA. Ми живемо на 8 поверсі з видом на міське озеро, гори. Був захід сонця, звучала пісня гурту ONUKA "Місто"  саме в цей момент і виникла думка зняти відео, в якому на фоні безлюдного ранкового міста франківські хореографи «розповідають» кожен свою історію. Я чітко побачила цю картину  і коли пісня закінчилася, вже точно знала, як все має виглядати".

Проморолик акцентує увагу на сучасних танцювальних стилях  він націлений на популяризацію в інтренет-просторі саме сучасного танцю. Такі стилі, як контемп, хауз, хіп-хоп, сальса, брейк-данс, джаз-фанк, а також балет, за словами авторки проекту, "найкраще можуть передати внутрішній стан танцюриста у соло".

Проект об’єднав хореографів і танцюристів з різних шкіл Івано-Франківська. Це, зокрема, Андрій Часовських, Ірина Карпенко, Віра Часовських, Євген Безусов, Антоніна Терсенова, Юнона Бернацька, Марта Каляндрик, Катерина Козленко, Віталій Магмет, Наталія  Возняк.

Як сподіваються в команді проекту, з допомогою танцювального мистецтва ролик допоможе мешканцям Франківська по-новому поглянути на рідне місто, а також приверне до нього увагу туристів.

У четвер, 23 листопада, об 11.00 у ресторані Urban Space 100 відбудеться презентація відео "Танцювальний проморолик Івано-Франківська". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: