fbpx

У Франківську усіх підприємців зобов'яжуть отримати паспорти вивісок

Суспільство 15:47, 07.12, 2016

На громадських слуханнях в Івано-Франківську обговорили проект рішення виконкому "Про розміщення вивісок в м. Івано-Франківську".

Заступник директора департаменту містобудування Світлана Лосюк розповіла, що в Івано-Франківську функціонує більш як 2600 торгових закладів. У січні цього року зі створенням Муніципальної інспекції з благоустрою було накладено 51 адмінстягнення за порушення порядку розміщення вивісок в Івано-Франківську.

Взагалі у департаменті зареєстровано 246 паспортів вивісок. Згідно з чинним положенням "Про порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську" обов’язковим є погодження паспортів вивісок на пам’ятках культурної спадщини. До інших вивісок паспорти не вимагалися.

"Оскільки є багато новобудов, вони захаращуються і неправильно встановленими вивісками, і рекламою, і спотворюють фасади. Тому було прийнято рішення внести зміни до чинного порядку розміщення вивісок в м. Івано-Франківську, – пояснила Світлана Лосюк.  У новому порядку більш конкретно прописані вимоги до вивісок, до їх місця розташування, розмірів, освітлення, технічні, інформаційні вимоги. А також є розділ, де прописана процедура демонтажу незаконно встановлених вивісок, або таких, які не відповідають вимогам".

Серед нових вимог до вивісок: вона не повинна перевищувати 3 кв. м, вивіска може бути розміщена не вище першого поверху або цоколя будівлі, забороняється встановлення на маркізах, віконницях тощо.

"Не може бути так, як у торговому центрі "Легенда", де на другому поверсі всі віконні прорізи закриті, – зазначила Лосюк.  У "Надії" вивіска на даху, але це можна робити, бо там один власник".
Всі, у кого вивіски будуть встановлені правильно, одержать спеціальні паспорти. Раніше паспорти отримували лише власники пам'яток архітектури.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: