fbpx

У Франківську з'являться чотири інспектори з паркування

Суспільство 18:18, 30.05, 2019

У Франківську буде чотири інспектори з паркування, які штрафуватимуть правопорушників.

В Івано-Франківську з’являться муніципальні інспектори з паркування. Це стало можливим завдяки нововведенням на державному рівні, зокрема що стосується Кодексу про адміністративні правопорушення. Таку практику вже використовують деякі міста України, а тепер навести лад з паркуванням взялись і у Франківську, повідомляє прес-служба міського голови Руслана Марцінківа.

Рішенням виконавчого комітету затвердили зміни до положення про управління транспорту і зв’язку, згідно з якими створять окремий відділ з 4 інспекторів. Далі відповідне рішення винесуть на сесію міськради. Начальник управління Андрій Гіглюк розповів, що головним завданням стане контроль за паркуванням у місті. В їхній компетенції буде складання протоколів щодо порушень та стягнення штрафів, які надходитимуть до місцевого бюджету. Розмір таких сягатиме від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів.

"Зараз ще розглядаємо, як саме стягуватимуться штрафи. Чи то відкриють доступ до бази власників, або ж поліція оперативно надаватиме інспекторам інформацію за фото автомобіля. Остання модель, наприклад, діє у Львові. Ми розглядаємо та обговорюємо різні варіанти, аби робота інспекторів була максимально злагодженою", – зауважив Гіглюк. Та додав, що запрацює новий відділ десь за три місяці.

"Коли запрацювала патрульна поліція, ми відчули позитивні зміни з паркуванням у місті, ситуація справді була під контролем. Тепер же знову є чимало проблем, адже патрульних не вистачає. Особлива біда в центрі, тому саме тут буде зосереджена головна увага інспекторів", – коментує міський голова Руслан Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: