fbpx

У Франківську з’явиться перший стадіон, що відповідатиме міжнародним стандартам. ФОТО

Спорт 15:44, 29.07, 2018

На базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відновлюють спортивний комплекс ім. Гемби А.П., який є другий в Україні за масштабами (5 га) та єдиний в області, який відповідає нормативам олімпійських спортивних споруд.

Спорткомплекс включає легкоатлетичний стадіон; 5 спортивних залів, які відповідають вимогам проведення Всеукраїнських змагань; 25-метровий плавальний басейн; легкоатлетичний манеж; тренажерний зал; зал для настільного тенісу, де проводяться змагання міжнародного рівня, а також зал, пристосований для спортсменів з проблемами опорно-рухового апарату; футбольне поле; 4 спортивних майданчики; сауну, масажний кабінет та кабінет лікарського контролю. Спорткомплекс ІФНТУНГ був введений в експлуатацію ще у 1980 році, тому на сьогодні він потребує значних капіталовкладень на оновлення.

Минулого року між ІФНТУНГ та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією було підписано документ про "Алгоритм капітального ремонту легкоатлетичного стадіону університету". Відповідно до документуа протягом минулого літа тривали роботи з реалізації першого етапу проекту оновлення покриття легкоатлетичних бігових доріжок, розрахованого на два роки (2017-2018 рр.).

Нещодавно ІФНТУНГ оголосив тендер на виконання фахових робіт з реконструкції спорткомплексу ім. Гемби А. П. (ІІ етап). За результатами тендеру перемогло ТОВ "Міленіум Спорт".

Договрі був підприсаний 11 червня на суму майже 33 млн грн.

Як інформує прес-служба ІФНТУНГ, підрядник вже зробив значний об’єм робіт з реконструкції спорткомплексу.

"Станом на 26 липня 2018 року на стадіоні активно ведуться роботи. Зокрема, повністю демонтовано верхній шар поля, завезено щебінь, прокладені труби для облаштування системи автоматичного поливу поля. Це свідчить про те, що ми швидко рухаємось, адже плани з реконструкції були окреслені всього декілька місяців тому. Загалом передбачаються такі роботи: капітальний ремонт манежу із встановленням поліуретанового покриття, облаштування футбольного поля, встановлення поліуретанового покриття бігових доріжок, легкоатлетичних секторів, закупівля та монтаж спортивного обладнання, проведення відповідних електромонтажних робіт, облаштування огорожі та проведення благоустрою території, а згодом – створення та забезпечення функціонування спортивно-оздоровчого осередку легкої атлетики та футболу на базі кафедри фізичного виховання і спорту ІФНТУНГ",  зазначив директор спорткомплексу ім. Гемби А. П. Петро Бажан.

Федерація легкої атлетики Івано-Франківської області контролює процеси відповідності стадіону стандартам ІААF (Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій).

"Планується, що стадіон отримає третю категорію ІАAF. Таким чином, в Україні з’явиться ще один стадіон, на якому можна буде проводити національні змагання та збори національної збірної",  зазначив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Після повної реконструкції спорткомплексу та створення на його базі спортивно-оздоровчого осередку легкої атлетики та футболу з’являться всі умови для того, щоб на Прикарпатті проводились повноцінні легкоатлетичні змагання не тільки всеукраїнського, а й міжнародного рівнів.

Серед конкурентних переваг Івано-Франківської області є потенційна можливість розвитку професійного та любительського спорту різних видів. Водночас Прикарпаття залишається регіоном, де немає сучасної навчально-тренувальної бази для розвитку спорту загалом та легкої атлетики як основи для різних спортивних розгалужень зокрема.

"Відсутність сучасного спорткомплексу, сертифікованого стадіону відповідної категорії гальмують реалізацію спортивного потенціалу молоді, роблять неможливими проведення змагань високого рівня  та не сприяють фізичному розвитку населення",  інформує прес-служба ІФНТУНГ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: