fbpx

У франківських бібліотеках з'являться окуляри віртуальної реальності, 3D принтери та рідкісні видання

Суспільство 17:59, 14.03, 2019

Франківськ виграв 10 тисяч євро на створення бібліотечної онлайн радіостанції.

У 2018 році Івано-Франківська міська централізована бібліотечна система виграла міжнародний проект "Бібліотечне онлайн радіо". Фінансову підтримку надає Британська Рада в Україні. Мета цього проекту є обмін досвідом з країною ЄС (Румунія) зі створення бібліотечної онлайн радіостанції.

Під час обговорення міський голова Руслан Марцінків закликав створити електронну бібліотеку рідкісних видань. Згодом на своїй сторінці у Фейсбуці мер повідомив, що планується також  придбання 3D принтера і наборів логічних ігор, інформує Галка.

"Просто полиці з книгами? Ні! Сучасна бібліотека – це мережа закладів, де вирує життя. Сьогодні на виконавчому заслухали звіт міської централізованої бібліотечної системи. Окрім друкованих видань – майстер-класи, табори, цікаві ігри, зустрічі з письменниками і навіть – окуляри віртуальної реальності.
Також дав доручення створити так звану бібліотеку рідкісних видань. Адже у кожній філії можуть зберігатися справжні скарби друкованого слова. І їхня систематизація стане цікавою родзинкою та допоможе читачу познайомитися зі справді цікавою літературою чи документами.
Хороша мережа бібліотечної системи дозволяє максимально залучати читачів різних поколінь. І не менш важливе завдання для сучасних бібліотек – відповідати вимогам часу та рухатися вперед", – йдеться у дописі Руслана Марцінківа.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: