fbpx

У франківських університетах визначили найпопулярніші спеціальності у 2018 році. ВІДЕО

Суспільство 17:59, 31.07, 2018

27 липня завершився перший етап вступної кампанії 2018. Абітурієнти вже подали у навчальні заклади заяви та документи і тепер очікують результатів.

Цього року максимальна кількість заяв на місце у ВНЗ зменшилася з дев'яти у минулому році до семи у 2018-му, йдеться у сюжеті ОТБ "Галичина".

За кількістю поданих абітурієнтами заяв рекордсменом в області став Прикарпатський угіверситет ім. В. Стефаника. Загалом на здобуття освітнього рівня "бакалавр" приймальна комісія отримала близько 13 тисяч заяв. Серед найпопулярніших спеціальностей – "Англійська філологія", "Право" та "Міжнародні відносини".

Майже п'ять тисяч заяв отримав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. У цьому виші попитом серед абітурієнтів користуються ІТ-спеціальності, філологія, економіка та туризм. 

Близько п'яти тисяч заяв отримав і Івано-Франківський національний медичний університет. Багато з них на "Фармацію" та "Стоматологію". Однак, як і в минулі роки, найпопулярнішою спеціальністю залишається "Медицина".

Зі всієї кількості заяв університети зможуть прийняти на навчання лише третину абітурієнтів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: