fbpx

У Франківську конкурсне журі забракувало ескізи дитячого майданчика на Валах

Суспільство 17:45, 10.10, 2014

Конкурсне журі розглянуло ескізні пропозиції дитячого майданчика на вулиці 2000-ліття Різдва Христового в Івано-Франківську і порадило конкурсантам доопрацювати проекти.

У конкурсі спробували сили п’ять учасників. З них чотири проекти представили студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Конкурсанти повинні були розробити ескізи майданчиків, які відповідають вимогам безпеки, а також державним та європейським стандартам. Майданчики повинні бути візуально спорідненими з оточуючим архітектурним середовищем. Серед вимог також: використання натуральних матеріалів та кольорів; доступність виготовлення; доступність ідеї для сприйняття дітей, а також мешканців та гостей міста тощо.

Після представлення конкурсних пропозицій члени журі вказали на переваги і недоліки проектів молодих конкурсантів.

"Ми побачили дуже багато традиційних речей. Це місце, яке безпосередньо наближене до центру, наближене до серця міста – Палацу Потоцького. Тут хочеться побачити щось таке, чого від вас ніхто не чекає. Тут хочеться побачити цікаву, сучасну ландшафтну композицію", – звернувся до учасників конкурсу директор департаменту містобудування і архітектури МВК Володимир Гайдар.

Журі вирішило, що всі представлені на конкурс проекти потребують доопрацювання.

Нагадаємо, конкурс дитячого майданчика на вул. 2000-ліття Різдва Христового в м. Івано-Франківську був оголошений відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 12 серпня цього року. Орієнтовна вартість встановлення майданчика 150 тисяч гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: