fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • У галереї "Маргінеси" громадський ЦСМ проводить зустрічі для тих, хто боїться питати про візуальне мистецтво у Франківську

У галереї "Маргінеси" громадський ЦСМ проводить зустрічі для тих, хто боїться питати про візуальне мистецтво у Франківську

Культура 19:46, 10.11, 2016

Серія відкритих зустрічей відбувається в рамках арт-проекту "Арт(х)еологія – коротка історія івано-франківського сучасного мистецтва".

Перша зі серії відкритих зустрічей "Все, що ви хотіли знати про візуальне мистецтво в Франківську, але боялись спитати" відбулася в галереї "Маргінеси", що на вул. Пилипа Орлика, 4 9 листопада о 19:00. 

Читайте: Відкриття на маргінесах: у Франківську представили мистецькі артефакти "Ар(т)хеології". ФОТО, ВІДЕО

Художники "Станіславського феномену" Ростислав Котерлін, Анатолій Звіжинський, Мирослав Яремак, Ігор Панчишин та модератор Євген Самборський спілкувалися з публікою, зокрема йшлося про особливості мистецького процесу в Івано-Франківську. 

Проект має назву "Дискусійна платформа". Окрім п'ятьох ведучих, ще 15 людей сиділи і слухали все дві з половиною години, до 10-ї вечора, відгукуються у Фейсбук про зустріч-експеримент її організатори. 

"Є сенси говорити про поточне, про класифікації, про термінологію, про ймовірні чи ті, що відбуваються, зміни, про процес, про порівняльні аналізи. Можливо, про стан і місце сучасного мистецтва зараз… Оцінити сучасний ресурс і, може, виставити пріоритети. Про присутність (чи відсутність) школи, ресурсу і чи це добре чи зле у сучасності як України, так і Станіслава. Так, аби це було в допомогу ЦСМу і Станіславу", – поділився своїми відчуттями в мережі після зустрічі Ігор Панчишин. 

Щоби потрапити на наступні зустрічі, слідкуйте за сторінкою акції від ЦСМ у Фейсбук.

Фото – Ігоря Панчишина

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: