fbpx

У Галицькому НПП облаштували нову туристичну атракцію. ФОТО

Суспільство 17:49, 18.11, 2017

У Галицькому національному природному парку облаштовано нову екологоосвітню і туристичну атракцію, яка дозволить місцевим мешканцям та гостям краю краще пізнати красу і багатство природи Опілля.

З метою популяризації та розвитку екотуризму у регіоні, підвищення екологічної свідомості та освіти населення, моніторингу зимівлі та міграцій водоплавних птахів на Бурштинському водосховищі, в колонії сірих чапель та проведення екскурсій на Касовій горі, юннацьке екологічне об’єднання "Горицвіт" села Бовшів спільно з громадською екологічною організацією "Еко-Галич" та за фінансової підтримки партнерів реалізовало проект "Пізнай природу Бурштинського Опілля», йдеться на сторінці ГЕО "Еко-Галич" у Фейсбуці

Еколого-пізнавальний маршрут розпочинається поблизу автостоянки Бурштинської ТЕС, на березі водосховища (яке входить до складу Галицького НПП без вилучення у землекористувачів), де в період міграцій та зимівлі скупчується значна кількість водоплавних птахів різних видів. Тут обладнано оглядовий майданчик з інформаційними стендами та лавочками для короткотермінового відпочинку. За кошти донаторів придбано моноклі та зорову трубу для спостережень за птахами. На стендах розміщено інформацію про:

– важливе господарське та природоохоронне значення водосховища;

– орнітофауну цієї водойми;

– birdwatching як різновид екологічного туризму;

– маршрут та правила поведінки підчас екскурсії.

Наступна туристична зупинка – оглядова вишка, споруджена в рамках проекту, поблизу колонії сірих чапель у лісовому масиві парку. Ця споруда захистить колонію від докучливих туристів, які часто сюди навідуються, дозволить птахам спокійно виводити потомство, а для туристів забезпечить зручний огляд. З березня в колонії буде встановлено відеокамеру онлайн-трансляція і в інтернет-мережі можна буде спостерігати за життям цієї колонії.

Завершується подорож на вершині славнозвісної Касової гори – природної перлини заходу України (входить до складу Галицького НПП без вилучення у землекористувача – Бовшівської сільської ради). Тут теж споруджено оглядовий майданчик і встановлено інформаційні стенди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: