fbpx

У Галицькому НПП оленю Цезарю підібрали двох "наречених" і сподіваються на поповнення. ФОТО

Суспільство 08:01, 24.01, 2017

Центр реабілітації диких тварин Галицького НПП серед іншого займається відновленням популяції диких тварин з подальшим звільненням у безпечні від мисливців місця.

Так, родина оленя благородного формувалась поступово. Спочатку до Центру привезли беззахисного місячного малюка з Львівської області, який втратив свою маму. Добрі люди підібрали немічне, знесилене оленя і передали на утримання до Центру реабілітації диких тварин. Всією командою працівники та відвідувачі тривалий час вигодовували сироту молоком із пляшечки, боролися за його життя. І нарекли його Цезарем, тобто правителем, йдеться на сторінці Реабілітації дикої природи у Фейсбуці.

І дійсно, малюк з перших днів проявив характер, свою величність та гордість, майстерно хитро добивався свого. Час йшов, оленятко зміцніло, з’явилися перші ріжки-шпичаки. Сьогодні Цезаревою окрасою є вже треті роги.

Читайте, будь ласка: На Франківщині святкують день народження оленя Цезаря. Фотофакт

Згодом до однорічного самця Цезаря привезли двох олениць-ровесниць, вирощених у вольєрному господарстві на Вінниччині. Тварин врятовано від неминучої смерті, адже їх розводили для полювання.

Минулого року Цезарю одразу припала до душі одна з них, 8 липня 2015 його улюблениця подарувала оленятко-самочку. Щиро надіємось, що цьогоріч його зваблять обидві і в Центрі буде подвійне поповнення;)

Команда Центру реабілітації має великі плани на “шляхетну родину”. Формування здорового стада з подальшим випуском у заповідні ліси, де їм не загрожуватиме куля мисливця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: