fbpx

У Галицькому районі хлопець затримав грабіжника, щойно той вийшов з квартири

Суспільство 12:47, 26.10, 2017

До Галицького відділення поліції звернувся 18-річний мешканець міста Бурштин і повідомив, що застав двох злодіїв, які викрали особисті речі з квартири та намагалися втекти.

Одного зі злодіїв молодий чоловік затримав, другий – втік.

Отримавши повідомлення, правоохоронці негайно виїхали на місце події та задокументували факт вчинення грабежу, повідомляє прес-служба начальника обласної поліції у Фейсбук.

Поліцейські встановили особи зловмисників. Ними виявилися 31-річний та 41-річний мешканці Львова, які уже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення кримінальних правопорушень – крадіжок, грабежів та розбоїв.

У період часу близько 12.00 до 12.30 вони проникли до квартири у час відсутності господарів та, вчинивши крадіжку, при спробі втечі були викриті.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисники підібрали ключ до дверей квартири. Звідти викрали дві жіночі дублянки, мобільний телефон, чоловічий годинник та біжутерію. З краденим уже втікали, проте на сходовій клітці їх зустрів господар, котрий саме повертався додому. 

Молодшого із зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєнні вказаного злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Наразі спільника злочину правоохоронці розшукують для притягнення до відповідальності. Крім того, поліція перевіряє злочинну групу на можливу причетність до вчинення подібних злочинів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: