fbpx

У гірському селі на Прикарпатті започаткували щорічний фестиваль дерев'яних скульптур. ФОТО

Культура 20:29, 18.09, 2017

У першому проекті "Гуцульський парк дерев'яної скульптури", який днями відбувся у Білоберізькій ОТГ, взяли участь 10 майстрів з України та Білорусі. Надалі організатори планують зробити фестиваль щорічним.

"Гуцульський парк дерев'яної скульптури" розташовується на території приватної садиби "Хата різьбяра".

Учасники фестивалю, розповіли КУРСу ініціатори проекту Галина та Олег Пилип'юки, протягом 5 днів створили 14 скульптур. Вхід до фігур  вільний. 

Олег Пилип'юк  відомий на Верховинщині майстер по дереву, займається дерев’яною скульптурою, або карвінгом, більш як 8 років. Його дружина Галина очолює молодіжну раду Білоберізької ОТГ. 

"Ідея була мого чоловіка  він хотів ще раніше створити такий парк у нас в селі, а саме на території нашої садиби. Він професійно займається різьбою по дереву  із задоволенням робить свою роботу. От і всі думки в нього тільки про те, як зробити, щоби було гарно та цікаво! Вирішили, що треба писати проект про фестиваль, який потрібно проводити щорічно, щоб популяризувати наш край. Але потрібно було почати з чогось маленького, тож ми і взялися самі. Запросили друзів та знайомих",  ділиться господиня садиби. 

Заповітна міря Олега Пилип'юка  створити в рідному селі найбільший парк дерев’яної скульптури в Україні. 

Фестивалі з карвінгу у Білоберізці подружжя Пилип’юків планує надалі організовувати кожного року. 

Цьогоріч учасники проекту презентували одну з робіт за мотивами мультфільму "Льодовиковий період"  білка з горіхами та маленький мамонтик  дитячому навчальному закладу "Теремок". 

Більше про Білоберізьку ОТГ читайте у матеріалі КУРСу: ОТГ не колгосп: горяни об’єдналися, щоб вижити і розвивати туризм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: