fbpx

У Google Play вивели додаток, який виманює банківські реквізити в українців

Економіка 13:56, 19.02, 2018

У сервісі Google Play з'явився банківський додаток для Android "Універсальний мобільний банкінг", який збирає секретні дані користувачів.

Наразі відомо про те, що додаток "Універсальний мобільний банкінг" скачали понад п’ять тисяч разів. У користувачів запитують про банківські реквізити, які не повинні знати сторонні особи.

"Мобільний додаток "Універсальний мобільний банкінг" реалізує функціональність системи "Мобільний банкінг" ПриватБанк, Ощадбанк, ОТП-Банк, Альфа-Банк, Райффайзен Банк Аваль, а також дозволяє переглядати баланс по картах більшості банків на основі вхідних sms за картковими операціями", – йдеться в описі додатку на Google Play.

Він пропонує проводити ряд банківських операцій та користуватися усіма функціями мобільних банкінгів в одному додатку, просто перемикаючись між своїми акаунтами.

"Додаток є неофіційним. Всі формати, що відправляються в рамках послуги запитів, відповідають Керівництву по використанню "Мобільного банку", яке Ви можете знайти на сайті Банку", – йдеться в описі.

Про шахрайство попереджають у "ПриватБанку". У фінансовій установі зазначили, що єдиним додатком для використання послуг банку з мобільних пристроїв є "Приват24" й будь-які сторонні "мобільні банки" є фішинговими програмами для крадіжки особистих даних і грошей клієнтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: