fbpx

У горах на Франківщині пошуковці відкопали останки 27 солдатів та унікальні військові артефакти. ФОТО

Суспільство 16:28, 10.08, 2018

Протягом 25-30 липня на полонинах Луковиці та Озерний, схилах гір Похребтина, Масний Присліп і Баба Лудова проходила пошуково-дослідницька військово-меморіальна експедиція "Карпати-2018", присвячена 100-річчю закінчення Першої світової війни.

В експедиції взяли участь понад 40 представників пошукових організацій України, що входять до складу ВГО "Союз "Народна Пам’ять".

Про це пише Роман Клим.

"Учасників експедиції було розділено на три пошукові групи: "Карпати", "Захід", "Обеліск" згідно з раніше визначеними локаціями, де під час попередніх розвідок були виявлені сліди боїв і загиблі військові обох протиборчих армій, – каже керівник експедиції Ярослав Жилкін. – Зібравши все необхідне для проведення робіт, запасшись сухпайком, групи з табору на полонині Луковиці відправилися на робочі локації. Результати пошуку не змусили себе довго чекати. Першого-таки дня дві групи виявили невідомі захоронення. До кінця робочого дня ще одна група виявила останки загиблих солдатів".

За інформацією прес-секретаря експедиції "Карпати-2018" Дар’ї Найдюк, під час розкопок віднайдено останки 27 військовослужбовців (19 – російської імператорської армії, 7 – німецької, 1 – австро-угорської).

Серед найцікавіших знахідок: єгерська шапка, пікельхельми, підсумки, кулеметна стрічка МG-08 у хорошому стані, а також ладанки та хрестики (золоті та срібні); а ще гаманці, які будуть передані на експертизу. Можливо, в них буде якась інформація, що допоможе ідентифікувати тіла вояків. Наразі всі загиблі солдати – невідомі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: