fbpx

На Городенківщині Московський патріархат втратив останнє село – громада проголосувала за перехід в УПЦ КП

Суспільство 20:25, 14.10, 2017

Щойно завершився схід громади в селі Острівець Городенківського району. Більшість селян проголосувала за перехід місцевої парафії з УПЦ (МП) до Київського патріархату.

Кілька годин на зборах села в Острівці місцеві мешканці дискутували про майбутнє місцевої церкви, яка роками перебуває в користуванні УПЦ Московського патріархату. Переважна більшість учасників зборів проголосували за перехід парафії у Київський патріархат, повідомив КУРСу сільський голова Острівця Михайло Юрчишин.

Попри те, що абсолютна більшість селян – 67 із 74 – проголосували за перехід з Московського у Київський патріархат, збори закінчилися сваркою, каже Михайло Юрчишин. Зо два десятки прихильників Московського патріархату заблокували храм і не впустили більшість парафіян помолитися. Тому прихильники переходу помолилися в дворі церкви. “Ми не хочемо конфлікту і сварок, ми за мирне розв’язання проблеми”, – каже сільський голова, який також голосував за перехід до УПЦ КП як звичайний мещканець і парафіянин.

Цікаво, що громада запропонувала перейти до УПЦ КП і священику Миколі Богаченку, до якого ставиться з повагою. Втім, отець відмовився.

Михайло Юрчишин зазначив, що оптимальним рішенням, очевидно, буде почергове богослужіння в храмі. “Будувати нову церкву точно не будемо”, – каже голова.

Цікаво, що церква в Острівці була збудована приблизно 150 років тому і належала УГКЦ,

Як писав КУРС, 12 жовтня в селі Рогиня Острівецької сільради схід села одностайно вирішив перейти з УПЦ МП до Київського патріархату. Там обійшлося без жодних сварок – і вже сьогодні в церкві правив священик з УПЦ КП.

Нагадаємо, Острівецька сільрада тривалий час залишалася єдиною в Городенківському районі, де діють церкви Московського патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: