fbpx

У Гошеві пройде І Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва

Суспільство 18:42, 22.05, 2015

14 червня, у свято Пресвятої Євхаристії, з ініціативи ігумена монастиря о. Дам'яна Кастрана у Гошівському монастирі відбудеться І Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва "Дзвони Ясної Гори єднають усіх".

Слід зазначити, що Гошівський карильйон – це другий карильйон на теренах України та перший на заході, дзвони для якого відливали у Бельгії. На цей час Гошівський карильйон, що прикрасив святе місце, складається з 52 дзвонів, на яких можна виконати церковні мелодії чи твори класичної музики. На дзвонах викарбувані імена жертводавців. Перший ювілейний дзвін було встановлено та освячено 5 серпня 2012 року з нагоди 275-ї річниці перенесення чудотворної ікони Гошівської Матері Божої до монастиря, передає КУРС з посиланням на прес-службу Долинської РДА.

О. Дам'ян висловив власне бачення щодо проведення фестивалю, в програмі якого буде проведено науковий семінар з історії дзвонів та дзвонового мистецтва, відбудеться Божественна Літургія і благословення Найсвятішими Тайнами та концерт карильйонної музики за участю дзвонарів України й інших держав. Також планується проведення майстер-класів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: