fbpx

У Гошеві влаштували реабілітацію для бійців і їхніх дружин

Суспільство 19:29, 13.10, 2016

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я організувала реабілітацію для військовослужбовців, які повернулися із зони АТО, та їхніх дружин.

Програма відновлення відбувалася в монастирі Сестер Пресвятої Родини у селі Гошів Долинського району, що на Івано-Франківщині. У заїзді взяло участь 20 осіб, повідомляє прес-служба архієпархії УГКЦ 

Кожний день реабілітації розпочинався із Літургії та проповіді. Протягом дня відбувалися зустрічі в групі разом із психологами та психотерапевтами, священиками та капеланами.

За період воєнних дій в Україні священики, капелани, психологи здобули навчальний вишкіл та досвід праці із певними категоріями людей, яких зачепили травматичні події. Цей досвід дозволив групі організаторів реабілітації застосовувати різні методики для стабілізації емоційної сфери людини, її заспокоєння та соціалізації.

Для дружин військових реабілітація була також важливою, адже чоловіки, які повертаються з війни, змінюються, і завданням дружини є розуміти це, зважати на це та бути надійною підтримкою.

Приємною несподіванкою, яку організатори реабілітації тримали в таємниці, був концерт сучасної християнської та народної музики у виконанні священичого музичного гурту міста Долини. Також сім’ї військовослужбовців мали нагоду поїхати на термальні води в місто Берегово (Закарпаття).

За час перебування в монастирі та життя за певними правилами учасники реабілітації мали нагоду побачити монастир, молитися в монастирській каплиці, почути історію монастиря, поставити запитання сестрам-монахиням та споживати приготовану ними смачну та вишукану їжу.

В останні дні кожен побував на сеансі масажиста.

Спільні молитви, зустрічі, лекції, проповіді, поїздки, активний та пасивний відпочинок – події, якими була насичена реабілітація.

На завершення програми голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я о. Руслан П’яста провів особисту зустріч з учасниками та провідниками реабілітації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: