fbpx

У Гошівському монастирі родини ветеранів АТО віднаходять сенс подружніх стосунків

Суспільство 12:03, 10.10, 2018

У монастирі Згромадження Сестер Пресвятої Родини, що в селі Гошів Долинського району на Івано-Франківщині, проходить 28-й заїзд духовно-психологічної реабілітації для бійців АТО та їхніх дружин.

На реабілітацію ветеранів із дружинами прийняв Гошівський жіночий монастир під Ясною Горою.

"Українська греко-католицька церква розуміє важливість віднайдення сенсу життя, подружніх стосунків та відносин із Богом у житті ветеранів. Саме тому вважає духовність основоположним, фундаментальним критерієм реабілітації", – пояснює сенс проекту курія.

Кожен день у Гошівському монастирі для учасників реабілітаційного заїзду розпочинається і завершується молитвою. В програмі прогулянки та "трудотерапія", невимушені розмови-розмірковування з духівниками-капеланами, заняття з психологами. 

Супроводжує реабілітацію в Гошеві івано-франківський священик, капелан, отець Ярослав Рохман. Він також проводить у Франківську зустрічі з "групою взаємодопомоги" дружин учасників АТО. Серед інших тем на зустрічах розбирають тему сенсу подружніх стосунків, як його бачить Церква. Якщо узагальнити, то це спосіб жити одне для одного – у різних виявах, пояснює отець. 

"Ми набралися духовної наснаги у монастирі оо. Василіан на Ясній Горі в Гошеві. 

Ми говорили про бойовий стрес і про те, який досвід пройшли військові та їхні дружини. Дізналися про дуже важливий "перемикач" для небезпеки у нашому мозку. Ділилися ресурсами та об'єднувалися через творчість. Дозволили собі побути дітьми, навіть якщо ми серйозні військові.

А увечері нас чекав сюрприз – солодке частування, і ми спілкувалися, співали та відновлювалися!" – відгукнулася про один із днів заїзду його учасниця  Мар'яна Бісик. 

1

Також ветерани посадили в монастирі молодий сад. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: