fbpx
  • Головна
  • Новини
  • В івано-франківського гурту «Перкалаба» конфіскували «жідобандерівські» футболки в Ізраїлі

В івано-франківського гурту «Перкалаба» конфіскували «жідобандерівські» футболки в Ізраїлі

11:49, 21.05, 2014

16 травня в Тель-Авіві гурт «Перкалаба» дав концерт в клубі «Барбі» – одному із найпопулярніших в Ізраїлі. Дорога в країну чотирьох морів не обійшлася без казусів.

Сам концерт пройшов, як завжди, драйвово. Олег Гнатів (чи, як його знають в народі, Мох (Перкалаба)) – незмінний продюсер гурту ділиться враженнями:

1

«Концерт пройшов, як завжди, – з криками, співами, танцями, алкогольними комами і впаданнями в транс. Були як сабри, так і оліми. В «Перкалаби» на концертах не буває вузького сегменту аудиторії. Я бачив жіночку з дядечком років під 70, які витанцьовували, як молоді».

Та поїздка не була ідеальною. Українські музиканти прихопили в дорогу сувеніри – футболки з написом «жідобандера» і з відповідним символом. За словами Моха, це була ініціатива самих євреїв, у котрих хороше почуття гумору, але прикордонники такої витівки не зрозуміли:

«Наші ізраїльські промоутери побачили ці футболки десь на фото в Інтернеті і написали нам, чи можемо ми зв’язатись з тими, хто їх робить, і привезти на концерт, бо дуже сподобалась ідея. Євреї – народ з почуттям гумору та іронії, але, як виявилось, не всі. В аеропорту Бен Гуріон серед митників попався якийсь імігрант з Росії. Він підняв скандал, мовляв, ми веземо матеріал антисемітського змісту. Футболки конфіскували. Зараз наші промоутери займаються поверненням. Так що маскаль скрізь є!»

Фото – Ростислав Шпук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: