fbpx

В "Івано-Франківському ОБТІ" на 60% скоротили штат працівників і планують продовжувати

Економіка 14:10, 10.10, 2014

Комісія Івано-Франківської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого та середнього бізнесу заслухала звіт керівника комунального підприємства "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації" Василя Бегея.

Бегей відзвітував за 2013 р. та першу половину 2014 року.

"На підприємстві за цей період відбувся дуже серйозний спад обсягів виробництва, і це зумовлено, зокрема, змінами законодавства. Тобто до 1 січня 2013 року державна реєстрація права власності перейшла від БТІ до Державної реєстраційної служби, що зумовило спад приблизно на 30%", – пояснив керівник ОБТІ.

Крім того, зазначив він, у січні минулого оку відбулася так звана демонополізація ринку, згідно з якою дозволили проводити технічну інвентаризацію не лише БТІ, а й суб’єктам господарювання, які отримали відповідні сертифікати Атестаційної архітектурно-будівельної комісії.

"В результаті почався різкий спад, що заставило нас провести скорочення штату працівників. У 2013 році ми скоротили 60% персоналу. На сьогоднішній день спад продовжується, далі у нас заплановане чергове скорочення", – відзначив Василь Бегей.

Попри те, що підприємство працює "дуже тяжко", воно не має заборгованості із заробітної плати та податкової заборгованості.

Також він просить обласну раду рекомендувати облдержадміністрації звернутися до Мінрегіонбуду з клопотанням щодо внесення змін до інструкції "Про порядок проведення інвентаризації нерухомого майна".

Як пояснив Бегей, спільно з міністерством вже напрацьовані зміни, які стосуються проведення технічної інвентаризації, зокрема, передбачений порядок зберігання справ у єдиному архівному фонді.

Крім того, підприємство несе збитки, пов’язані з утриманням приміщення по вул. Бандери, 77, яке облрада передала йому у статутний фонд.

Не виключено, що ОБТІ проситиме обласну раду забрати це приміщення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: