fbpx

В Івано-Франківську фірма, обіцяючи роботу, видурює в людей гроші

Суспільство 13:41, 11.08, 2015

Фірма з продажу обіцяє престижну і високооплачувану роботу у Франківську, натомість на етапі працевлаштування оббирає людей.

Схема видурювання грошей франківською фірмою, яка побудована за принципом мережевого маркетингу, наведена у групі "Наше Прикарпаття" в соцмережі Фейсбук. Чоловік, який потерпів від працевлаштування у "ЄВРОСТАР", описує, в який спосіб це відбувається, і застерігає інших, щоби не потрапляли в подібну ситуацію. 

Як у Франківську "розводять" людей:

Пишу новину для таких самих слоупоків, як я, які, можливо, ще не чули про таку горезвісну контору, як ЄВРОСТАР (читай Тієнс-Тяньші), по вул. Грушевського, 22 а. Нещодавно в пошуках роботи потрапив у їх лапи. Схема цих "богів сєтєвого маркєтінга" наступна:
1. Розклеюємо по місту овер 9000 об’яв з надписом РОБОТА і сумами з трьома нулями. Також пишемо в неті купу оголошень з посадами "керівник в діючу фірму", "офісна робота", "прийом дзвінків". Також зі спокусливою ЗП.
2. Запрошуємо Л.О.Х.а, який подзвонив, на співбесіду, даємо заповнити анкету, задаємо відбірні питання.
3. Дзвонимо лоху після 21:00, вітаємо з відбором. Призначаємо зустріч, ручку-зошит-фотки-бейджик бажано взяти.
4. На наступний день лох приходить в контору, його проводять на лекцію, на якій сидить ще 40 таких "обраних", як він, різної статі і соціального статусу, віком від 16 до 65.
5. Цирк починається. Приходить "дєвачька" і починає втирати, що доста робити на чужого дядю, потрібно заробляти, а не працювати, мрії перетворити на цілі. Посилається на "наше все" Кійосакі та розказує мотиваційну тру-сторі Сталлоне. В кінці креслить таблицю, де описує малозрозумілу структуру компанії, називає стратегічними партнерами Майкрософт, Бмв, Лореаль, Сітібанк тощо.
6. Після лекції "пацієнту" втюхується серйозна брошура на 30-40 сторінок обо всьом і ніачьом за 100 грн, після чого клієнт починає щось підозрювати про серйозність контори.
7. Протягом наступних кількох днів семінари продовжаться – лохи напишуть 50 (!) своїх цілей, а їх роботодавці в костюмах з чернівецького базару гратимуть успішних мільйонерів, гравців на ринку, що вчасно відмовились від роботи на заводі підшипників.
8. Нарикінці шоу довірливих людей приймуть у "сім'ю" за умови, що ті куплять у них китайського барахла на пару штук грн. Лох погоджується, його коуч збуває непотріб, отримує бабки і зірочки на погони, вибачте, на бейджик.
9. Лох залишається біля розбитого корита зі всякими екстрактами макакового ануса і без своїх кревних. А через місяць його звільнять
 постійна ротація кадрів, американська система найму і таке інше.
10. Цикл повторюється.

"Більшість цих аферистів зі Сходу, переважно з Дніпропетровська. У Львові свого часу вони діяли під назвою "Капітал", але чи лохи закінчились, чи обламався їм гешефт, тож вони перекочували до нас під назвою ЄВРОСТАР",  додав екс-рекрут.

В коментарях до посту франківці відзначають, що шахрайська фірма час від часу змінює назву. Зараз вона представляється також і як "Тієнс ґруп Ук.".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: