fbpx

У Калуші чоловік побив лікаря, бо той не зміряв його дружині тиск

20:53, 12.03, 2017

Калуський міськрайонний суд засудив до виправних робіт чоловіка, яких побив лікаря швидкої допомоги.

У травні минулого року обвинувачений у приймальному відділенні Калуської районної лікарні вдарив кілька разів лікаря в голову та в праве вухо. У суді чоловік пояснив, що його дружину разом з двома дітьми автомобіль швидкої допомоги доставив до Калуської районної лікарні. Близько 17.00 год. він прибув до лікарні, побачив, що його дружині погано, крутило руки і вона втрачала свідомість.

Хтось із працівників лікарні запитав лікаря швидкої допомоги, чи він міряв тиск дітям і дружині, на що він відповів, що поміряв. Проте дружина та теща обвинуваченого сказали, що лікар тиск не міряв. Чоловік знервувався та вдарив лікаря.

Потерпілий лікар у суді стверджував, що від отриманих ударів він знепритомнів, після чого його госпіталізували. Просив стягнути з обвинуваченого 50 тис. грн моральної шкоди.

Згідно з висновком експерта у лікаря була закрита черепно-мозкова травма та кілька синців.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 125 ч. 1 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), та призначив йому покарання у виді виправних робіт на один рік з відрахуванням в дохід держави 10% від заробітку. Крім того, зобов’язав підсудного сплатити потерпілому лікарю 5000 грн моральної шкоди та 3000 грн витрат, пов’язаних з наданням правової допомоги.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: