fbpx

У Калуші чотири відсотки абітурієнтів не з'явилися на ЗНО з української мови

Суспільство 18:23, 02.05, 2015

У п'ятницю, 24 квітня, відбулося ЗНО з української мови і літератури, яке цього року є обов'язковим для отримання випускниками загальноосвітніх навчальних закладів України документа про повну загальну середню освіту.

Як повідомив головний спеціаліст управління освіти Калуської міської ради Олег Андрусів, у Калуші працювали чотири пункти проведення ЗНО: у СЗОШ №2 з поглибленим вивченням англійської мови та ЗОШ №№ 4, 6, 7, персонал яких налічував 157 осіб. Також у пунктах було організовано чергування лікарів та працівників міліції, пише Калуш.фм.

Для проходження ЗНО з української мови і літератури зареєструвалися 8881 учасників, з яких на пункти з'явилося 849 осіб, тобто 96%. Потреби в організованому підвезенні учнів загальноосвітніх навчальних закладів Калуша до пунктів проведення ЗНО не було. Окрім калушан, ЗНО у місті проходили жителі Калуського району.

За процедурою проведення ЗНО в цьому році у нас спостерігали 26 представників громадських організацій та засобів масової інформації. Це, за словами Олега Михайловича, набагато більше, ніж в минулі роки. Загалом на Прикарпатті за проведенням ЗНО з української мови та літератури стежили 195 спостерігачів.

Учасники ЗНО, каже Олег Андрусів, вчасно прибули для виконання сертифікаційних робіт, мали при собі необхідні документи та дотримувались правил поведінки у пунктах. Контроль за дотриманням ними вимог щодо заборони мати будь-які засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації здійснювали за допомогою металодетекторів працівники державної служби охорони. Будь-яких порушень процедури проходження ЗНО учасниками виявлено не було, тож жодна особа від виконання сертифікаційної роботи відсторонена не була.

Також спеціаліст управління відзначив, що ніхто з учасників не подав апеляції щодо порушень персоналом пунктів процедури проведення ЗНО, що свідчить про належну підготовку та відповідальність осіб, залучених до роботи в якості відповідальних за пункти, помічників відповідальних, старших інструкторів, інструкторів та чергових.

Водночас Олег Андрусів повідомив, що з 28 квітня по 5 травня в м. Івано-Франківську працюватиме пункт перевірки відкритої частини сертифікаційних робіт. До перевірки результатів ЗНО будуть залучені і 7 учителів української мови і літератури загальноосвітніх навчальних закладів м. Калуша, проте вони перевірятимуть роботи учасників ЗНО з інших областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: