fbpx

У Калуші госпіталізували трьох хворих на "жовтуху"

Здоров'я 15:37, 17.11, 2016

Майже одночасно за медичною допомогою звернулося троє мешканців Калуша, які були шпиталізовані до інфекційного відділення Калуської районної лікарні та обласної клінічної інфекційної лікарні.

Захворіли на вірусний гепатит А двоє дорослих та дитина шкільного віку. Випадки вірусного гепатиту А виявлені у першій декаді листопада поточного року, повідомила Вікнам Ольга Гошовська, лікар-епідеміолог Калуського міськрайонного відділу ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Загалом упродовж року в Калуському районі зареєстровано вісім випадків гепатиту А. Перших п’ять – у січні-лютому. Всього захворіло шестеро дорослих та двоє дітей до 15 років.

Захворіли, зокрема, учень та викладач одного з навчальних закладів міста. Епідеміологи відібрали проби води.

Реєстрація випадків захворювання на вірусний гепатит А хвилює лікарів-епідеміологів, адже захворюваність може набути масового характеру. Крім цього, в області спостерігається також підвищена захворюваність, та й в Україні зареєстровані спалахи, цього небезпечного захворювання в дитячих організованих колективах.

Вірусний гепатит А раніше називали хворобою Боткіна, інфекційним гепатитом, а в народі – жовтухою, за сучасною номенклатурою – вірусним гепатитом А.

Вірусний гепатит А – це гостре інфекційне захворювання, при якому вражається один з найголовніших органів людини  печінка.

За офіційним повідомленням МОЗ України, в 2016 році епідемічна ситуація щодо захворюваності на вірусний гепатит А погіршується. В області також помітна тенденція до росту цього небезпечного захворювання. В Калуському районі епідемічна ситуація теж неблагополучна – захварюваність вище середньообласногого показника і становить 3,98, коли інтенсивний показник захворюваності по області становить 2,80.

Минулого року із семи хворих на гепатит А у Калуші п’ятеро виявилися жителями вулиць Вітовського і Банянської.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: