fbpx

У Калуші громада вирішуватиме, де стоятиме пам'ятник Героям Небесної Сотні

Суспільство 16:15, 02.04, 2016

У Калуші проведуть громадські слухання, щоб визначити найкраще місце для встановлення пам'ятника Героям Небесної Сотні. Відповідне розпорядження підписав міський голова Ігор Матвійчук.

Міська влада вирішила скористатися відповідними нормами закону та залучити мешканців міста до участі у вирішенні питання місцевого значення. Йдеться про встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні, місце під який досі шукають, інформують "Вікна".

Нагадаємо, що з минулого року влада і громада не дійшли згоди щодо розташування пам’ятника Героям Небесної Сотні. У депутатів й громадських активістів різне бачення місця розташування пам’ятника. Вони, зокрема, наполягали на концептуальному підході у розвитку міста.

Громадські слухання мають відбутися у ПК "Мінерал" 25 квітня. Початок о 17.00.

До участі в обговоренні запрошують мешканців міста Калуша, представників громадських організацій, депутатів міської ради.

Як повідомляли "Вікна", з листопада минулого року до лютого цього року тривав конкурс проектів пам’ятника Героям Небесної Сотні, повідомлення про який розмістили у комунальній газеті. На конкурс надійшло три пропозиції від одного автора – калуського скульптора Ігоря Семака. Якщо міська рада не погодиться на пропозицію щодо встановлення пам’ятника біля центральної площі, увесь процес доведеться запускати спочатку. Зокрема, оголошувати нові громадські слухання та новий конкурс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: